2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Éhségsztrájkba kezd a Parlamenttel szemben a szalámis Bakács

A jelenleg érvényben lévő végrehajtási törvény miatt hétfőtől éhségsztrájkba kezd Bakács Tibor. Az egykor szalámilopáson kapott újságíró azt is elárulta, hogy minden erejével azon dolgozik, hogy fenntartsa magát, és létminimumi szinten vegetáljon, de erre nem adnak neki esélyt.

Bakács Tibor újságíró, kritikus a közösségi oldalán számolt be arról néhány napja, hogy úgy döntött, hétfőtől a Parlamenttel szemben éhségsztrájkba kezd.

Azt írta:

„Nem valamiféle nevetséges Gyurcsány színjáték lesz – nem fogok sem enni, sem inni, addig, amíg nem változtatják meg a bírósági végrehajtási törvényt, mert erkölcstelen, aránytalan, precedens nélküli a magyar jogtörténetben, ha nem, akkor meghalok, s mondom nektek boldogan, mert ez már nem élet, hanem lélekölő nyomorúság”.

Az okokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, „korábban Schadl György végrehajtó irodája 3 buszjegy miatt levett hatszázezer forinttal. Akkor megkerestem Schiffert, beszéltem Majtényivel s másokkal is, hogy szeretném ezt megtámadni, de hamar kiderült, hogy a törvényt kéne megváltoztatni, ezt magánszemélyként nem tudom elérni. Belenyugodtam. De a sztori folytatódik”.

Pár hónapja újra lecsapott rám a végrehajtás valamelyik pribékje, s megint levettek 200 ezerrel egy buszjegy miatt. Az iratból nem derül ki, mikor blicceltem, hány éve stb. Még ezt is befizettem, mert azt gondoltam, egyszer úgyis vége lesz. Hát nem. A mai fizetésemből megint levették az egy harmadát – tette hozzá. 

Közölte azt is, hogy most egy depóban 310 ezer forinttért dolgozik, ami annyira kevés, hogy általában pirítóst eszik vajjal és parizerrel, hozzá pedig ásványvizet iszik. Azt írta, elege van ebből az életből, ahol minden erejével azon dolgozik, hogy fenntartsa magát, létminimum szinten vegetáljon, de erre nem adnak neki esélyt. Úgy véli, rengeteg emberrel történik ez Magyarországon, aminek az oka az extraprofit, és a mohóság.

Kész vagyok a halálra, Isten látja a lelkem

– fogalmazott. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató