2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Vb-elődöntős Glasgow-ban Takács Boglárka

Minden idők leggyorsabb magyar sprinternője a harmadik helyen zárt futamában, pár másodperccel elmaradva saját nemzeti rekordjától.

Minden idők leggyorsabb magyar sprinternője, a még mindig mindössze 22 éves Takács Boglárka bejutott a 60 méteres síkfutás elődöntőjébe a Glasgow-ban zajló fedett pályás atlétikai világbajnokságon.

A magyar sportoló a második előfutamban a harmadik helyen végzett, ezzel automatikusan továbblépett az esti elődöntőbe.

A fiatal magyar csúcstartó 7.23 másodpercet futott, alig három századmásodperccel elmaradva a saját nemzeti rekordjától.

A szám két favoritja, Swoboda és Julien Alfred egyaránt 7.02-vel nyitott, kettejük közül a karibi mozgása tűnt könnyedebbnek, de az érmeket csak a nap harmadik futása után osztják ki – számolt be a Nemzeti Sport.

„Amikor először megláttam a futambeosztást, egy pillanatra megijedtem, hogy a mezőny legjobb rajtolója mellett fogok futni. Igyekeztem tartani Ewa Swoboda tempóját, ez szerintem sikerült is, a táv közepén szépen eljöttem a kanadai mellett, a célba érkezésnél pedig a jamaicaihoz közel voltam.

Reggeli futáshoz képest pláne elfogadható ez a kezdés, este az a célom, hogy felszabadultan álljak oda,

és ha megint éremesélyes mellé kerülök, akkor ugyanígy ne görcsöljem el. Igyekszem minél jobban futni, meglátjuk, hogy ez helyezésben mire lesz elég”

 – fogalmazott Takács a befutót követően.

Szombat este Takács Boglárka elődöntője mellett Molnár Attilának is drukkolhatunk, ugyanis első magyarként döntőben szerepel majd 400 méteren. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató