2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Mégsem kezd éhségsztrájkba a parlament előtt a szalámis

A stratégiám az volt, hogy egy elterelő támadással kezdem, mindenki arra figyeljen, míg én a kertek alatt belopózom – írta bejegyzésében.

Bakács Tibor elhatározása, miszerint hétfőtől a parlament előtt fog éhségsztrájkolni a bírósági végrehajtási törvényt módosítása érdekében, úgy tűnik zátonyra futott.

„Drága mackók!” – szólította meg újfent követő táborát az újságíró Facebook-on.

Most nagyon sokan megfognak haragudni rám, törölnek, gyalázni fognak, de nem baj, nem bánom, s abban bizom, megértitek, miért csináltam ezt. Hétfőn nem fogok éhségsztrájkolni. Miért? – tette fel a kérdést. Ezt követően négy hosszabb okot is megjelölt döntése indokaként. Ezek sorrendben a következők: Melodráma, Octopus gerilla marketing, Az ima, végül a „valódi cél”. A második oknál kifejtette, hogy ez után a poszt után még jobban fogja gyűlölni a média, de ezt cseppet sem bánja, hiszen ők sem voltak kegyelmesek vele, amikor lopott. „Nem voltak empatikusak, inkább kárörvendőek, mondhatnám, eljött a bosszú ideje” – fejtette ki.

Az újságíró felfedte fondorlatos taktikáját is:

„A stratégiám az volt, – Sun Ce a mesterem – , hogy egy elterelő támadással kezdem, mindenki arra figyeljen, míg én a kertek alatt belopózom. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a szereplő, higgyen a szerepében, mert akkor nem tűnik hazugságnak”.

Az újságíró valódi célja ezzel az elterelő, figyelem felkeltő hadművelettel, hogy Kiskartali István rákos betegségben szenvedő kollégájának 12 millió forintot gyűjtsön, mert ennyi az a gyógyszer, amire szüksége van.

„Arra gondoltam, hogy nemcsak imával vagyok képes segíteni rajta, hanem gerilla marketinggel is, s ha összejön az összeg, az dobja rám az első követ....Egy ember életét megmenteni, a világot megmenteni....vagyis ha nem jön össze a pénz, törni fogom a fejem, hisz most már ez nekem élet célom” – írta bejegyzésében. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató