2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Keményen nekiment Trump a Facebooknak, a nép ellenségének tartja

Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje hétfőn aggodalmát fejezte ki a kínai tulajdonú TikTok közösségi médiaalkalmazás betiltására irányuló törekvések miatt az Egyesült Államokban, mondván, hogy ez csak a Facebook megerősítését szolgálná - írja a CNBC.

A TikTok nélkül a Facebook nagyobbá válhat, és én a Facebookot a nép ellenségének tartom

- fogalmazott Trump a CNBC televíziónak adott hétfői interjújában. A portál megkereste a Metát kommentárért, a hír megjelenéséig azonban nem érkezett válasz.

Az ügy előzményeként a múlt héten érkezett egy törvényjavaslat, miszerint betilthatják a TikTokot az Egyesült Államokban, ha a kínai ByteDance nem válik meg tőle.

Az amerikai tisztviselők évek óta aggódnak a pekingi székhelyű ByteDance adatgyűjtési gyakorlata és adatvédelmi védelme miatt - a tavaly benyújtott törvényjavaslat azonban megrekedt, és nem világos, hogy a mostani erőfeszítések mennyire jutnak előre ebben a választási évben. A törvényjavaslat több mint öt hónapot adna a ByteDance-nek a TikTok leválasztására. Ha ez nem történne meg, akkor az alkalmazásboltok számára illegális lenne az applikációt kínálni.

Alex Haurek, a TikTok szóvivője szerint

a törvényjavaslat a TikTok teljes betiltását jelenti, bármennyire is próbálják ezt az előterjesztők leplezni.

A kongresszus előtt tavaly márciusban tanúskodó Shou Zi Chew, a TikTok vezérigazgatója többször is tagadta, hogy az alkalmazásnak kapcsolatai lennének a Kínai Kommunista Párttal.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató