2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Niedermüllerék felavatták Erzsébetváros első kutyapiszoárjait

A DK-s Erzsébetvárosban megkezdődik a kutyapiszoárok tesztelése – 7 betonkúpot telepítettek a Peterdy utcába - írja a Blikk.

„A városi kutyatartás manapság már hazánkban is nagymértékben elterjedt és elfogadott, becsléseink szerint Erzsébetváros közel 25 ezer lakásában 9-11 ezer kutya élhet összesen, ez egy hatalmas szám. Fontos társadalmi törekvés, hogy a kutyás és nem kutyás közösségek békésen, egymás igényeit elfogadva együtt tudjanak élni. Erzsébetvárosban is ez a célunk, ezért támogatjuk a felelős kutyatartást, jelen esetben a kutyapiszoárok telepítésével” – írja közleményében a kerület vezetése.

Mint írják, fővárosi szinten egyedülálló módon nem egy darab ilyen eszközt helyeztek ki tesztelésre, hanem egy utcaszakaszt (a Peterdy utca Dózsa György út és Hernád utca közötti részét) sűrűn lefedve, 7 darab kutyapiszoárt létesítettek.

"Ezek a 60 cm magas betonkúpok a kutyák területjelölési ösztönére alapozva vonzzák magukhoz a négylábúakat. Így reményeink szerint elkerülhető az, hogy a házi kedvencek a zöldfelületeket vagy házfalakat használják illemhelyként" – írják.

„Mivel egymástól 80-100 méterre helyeztük ki a kutyapiszoárokat, így abban bízunk, hogy a Peterdy utcában sétáló kutyák átszoknak a betonkúpok használatára. Ráadásul a technológia a kutya ösztönére épít, így semmilyen nevelést vagy beavatkozást nem igényel a kutyatartók részéről. A kutyapiszoárt a ZöldEB Kutyás Érdekvédelmi Egyesület javaslatára szerezte be az önkormányzat. Ezúton is szeretném megköszönni a Peterdy utcában működő a PalaVet állatorvosi rendelőnek és a Husse állateledel boltnak a felajánlást, hogy vállalják az üzlethez közel lévő betonkúpok vizes lemosását heti szinten” – tették hozzá.

A hungarofób Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere saját Facebook-oldalán is megosztott a hírt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató