2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Döntött a kormány: ingyenes lesz a jogosítvány a középiskolásoknak

Ingyenessé teszi a kormány szeptember 1-jétől a jogosítványszerzést a középiskolásoknak – jelentette be Tuzson Bence igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán.

A kormány már tavaly augusztusban jelezte, hogy a B kategóriás jogosítvány megszerzésének szinte teljes költségét megtérítené a középiskolásoknak és az állami szakképző intézményekben tanulóknak.

A magyar kormány szeptember 1-jétől ingyenesen biztosítja a jogosítványt a középiskolásoknak.

A hírt Tuzson Bence igazságügyi miniszter csütörtökön jelentette be közösségi oldalán. 



A támogatásba beletartoznak a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati órák, vizsgák is. A részletekről a későbbiekben ígért bővebb tájékoztatást. 

Mint írta, „folyamatosan dolgoznak azon, hogy leszámoljanak a felesleges bürokráciával és segítsék az emberek mindennapi életét”.

Bajba kerülhetnek az autósiskolák?

Az ingyenes jogosítványszerzés akár negatívan is érintheti az autósiskolákat. Köves Szilárd vezetéstechnika-oktató korábban úgy nyilatkozott, hogy az ingyenes jogosítványszerzés bevételkiesést okozhat nekik, mert aki teheti, az kivárja azt az időszakot, amikor megkaphatja a támogatást. 

Az autósoktatók szerint a jogosítványszerzés ára egyénenként változó, de a végösszeg átlagosan háromszázezer és egymillió forint között mozog. Ez elsősorban attól függ, hogy az autósiskolák rezsiköltsége milyen mértékben emelkedik, valamint hogy az adott tanulónak hány gyakorlati órára van szüksége.

 

(Index)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató