2024. május 11. - Ferenc
EUR : 387.78
USD : 359.69
Időjárás ikon22°14°

Tüntetés lesz Budapesten Macron háborús kijelentése miatt

Összefogásra hív „az életért és a békéért” a Szent István Intézet március 25-én, Franciaország nagyköveti rezidenciája elé.

Összefogásra hív „az életért és a békéért” a Szent István Intézet március 25-én, a magzatgyermek napján 18 órára Franciaország nagyköveti rezidenciájánál, a Csaba utca 20. szám elé, hogy gyertyagyújtással demonstráljanak a francia elnök életellenes politikája ellen.

Emlékeztettek, „Emmanuel Macron – miközben megdöbbentő kijelentéseivel az orosz-ukrán háborúba való európai belépést sürgeti – »nőnapi ajándékként« a magzatgyilkosság jogának alaptörvényi elismerését adta át Franciaországnak, és ezt követelné Európa más nemzeteitől is”.

A szervezők azzal folytatták,

„üzenjük meg a gyermektelen francia elnöknek, hogy nekünk, magyaroknak a fogantatás pillanatától értékes minden gyermek, és fiainkat sem engedjük háborúba küldeni!”

Végül leszögezték, „Franciaország nagy nemzetének pedig Budapestről azt üzenjük: a halál kultúrájának való behódolás helyett szeressék, tiszteljék sokkal jobban az emberi életet!”

Az eseményen felszólalnak Földi-Kovács Andrea, az Axióma Központ igazgatója, Philippe Pellet; Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet igazgatója; Földi László, a Védett Társadalom Alapítvány elnöke és Puskás Balázs, a Gyermekjogokért Egyesület alelnöke – derült ki az esemény leírásából.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató