2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Borkai Zsolt: Revansot akarok venni!

Mint ismert, Borkai körül 2019 őszén, mindössze néhány nappal az önkormányzati választások előtt robbant ki a botrány, miután egy blogon több olyan felvétel is megjelent, melyen a fideszes polgármester egy jachton rendezett szexpartin vett részt. 

Borkai tavaly nyáron bejelentette, hogy ismét indul a posztért a 2024-es választásokon, ám ezúttal párttól függetlenül.

A politikus a Magyar Hangnak adott interjút, melyben elárulta, hogy a választáson való induláshoz az adta meg számára az utolsó lökést, hogy megválasztották a Győri Atlétikai Club elnökének. Ekkor ugyanis rádöbbent, hogy ilyen hosszú idő után is vannak olyanok, akik kiállnak érte.

Az interjúban leszögezte, hogy a jövőben többé nem szeretne a magánéletéről nyilatkozni, ugyanis úgy véli, már ideje tovább lépni. A jachtbotránnyal kapcsolatban megbánást tanúsított, és elmondta, hogy a legnehezebb része a hibáinak a magánéleti volt, ugyanis elsődlegesen a feleségének kellett elszámolnia.

– Szívesen adtam mindenkinek interjút, sosem bújtam el. A magam útját jártam. Nem szabták meg nekem, hogy mikor mit kell mondanom - tette hozzá az egykori polgármester, aki több ponton is kritizálta a jelenlegi városvezetést.

– Azon a katasztrofális dolgon, amit Dézsi csinált az elmúlt években, igen, revansot akarok venni.

A győriek érdekében. Nem jól működtette a várost. De nincs személyes harag. Soha nem volt a repertoárom része a gyűlölködés – mondta, hozzátéve, hogy a választásokra való felkészülés teljesen lefoglalja őt, és emiatt "hála Istennek nem kell Orbán Viktorral foglalkoznia."

A lap párhuzamba hozta őt Magyar Péterrel, mint korábbi fideszesek, akik kiváltak a rendszerből. Borkai kifejtette, hogy Magyarral ellentétben őt nem nevezte árulónak a párt, ugyanis ő sosem volta kormány tagja, ellenben Varga Judit egykori férjével, aki, ahogy ő fogalmazott, a rendszer központjában volt.

A kegyelmi ügyről, mely Novák Katalin és Varga Judit lemondását eredményezte, elmondta, hogy szerinte óriási hiba volt, hiszen ilyen ügyekben zéró toleranciát kellene mutatni. Egy saját példát is felhozott, amikor az általa vezetett atlétikai klubban jelezte egy szülő, hogy "egy edző csinált bizonyos dolgokat, amik a pedofíliát súrolhatják", ő pedig azonnal felfüggesztette az illetőt, és a rendőrségen is feljelentést tett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató