2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Hszi Csin-ping: Kínát megdöbbentette a terrortámadás

Pekinget mélyen megdöbbentette a Moszkva melletti Crocus City Hall elleni terrortámadás, és határozott támogatását fejezi ki Oroszországnak a biztonság szavatolására tett erőfeszítései iránt – közölte Hszi Csin-ping kínai elnök.

“Megdöbbentett a Moszkva környéki koncertterem ellen elkövetett súlyos terrortámadás híre, amely számos áldozatot követelt” – idézte a kínai központi televízió Hszi szavait Vlagyimir Putyin orosz elnöknek küldött részvétnyilvánító üzenetében.

“Kína határozottan támogatja az orosz kormány erőfeszítéseit a nemzetbiztonság és a stabilitás fenntartására”

– tette hozzá.

“A kínai kormány és nép nevében mély részvétemet fejezem ki az áldozatoknak, és együttérzésemet fejezem ki a sérülteknek és a megöltek családjainak” – mondta a kínai elnök.

Hszi hangsúlyozta, hogy Peking ellenzi a terrorizmust annak minden megnyilvánulási formáját, és határozottan elítéli a terrortámadásokat.

A támadás a Moszkva melletti Krasznogorszk városában lévő Crocus City Hallban történt március 22-én késő este. A merénylők automata fegyverekkel lövöldözésbe kezdtek. Az orosz Nyomozó Bizottság legfrissebb adatai szerint több mint 130 ember halt meg. Nem kevesebb mint 115 embert szállítottak kórházba, több mint 30-at pedig járóbeteg-ellátásban részesítettek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató