2024. május 09. - Gergely
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

A Pentagon volt tanácsadója szerint a CIA részt vehetett a moszkvai terrortámadásban

A Pentagon egy volt tanácsadója, Douglas Macgregor nyugalmazott ezredes felvetette, hogy nyugati hírszerző ügynökségek - a CIA és az MI6 - is részt vehettek a Moszkva környéki Crocus City Hall elleni terrortámadásban.

Macgregor szerint a terrortámadás feltételezett elkövetői "közvetlenül az Ukrajna oldalán harcoló muszlim elemekkel állnak kapcsolatban".

A nyugalmazott ezredes emellett arra is kíváncsi, hogy kapcsolatban álltak-e az ISIS-szel. Ugyanakkor erre a kérdésre nem talál választ.

"Aligha kétséges, hogy az MI6/CIA is érintett"

- írta Macgregor az X felületén. Macgregor azonban nem szolgáltatott bizonyítékot szavaira.

Az FSZB péntek este közölte, hogy a lövöldözés és a tűz a Moszkva melletti Krasznogorszkban lévő Crocus City Hall-ban tartott koncert előtt történt. Az orosz szövetségi nyomozóbizottság legfrissebb adatai szerint 133 ember vesztette életét. 

Az FSZB KBF szerint a terroristák által a Crocusban használt fegyvereket előre előkészítették egy rejtekhelyen. A terrortámadás után a bűnözők autóval próbáltak elmenekülni, az orosz-ukrán határ felé tartva, a határon akartak átjutni, az ukrán oldalon megfelelő kapcsolataik voltak. Az FSZB Központi Bizottságának tájékoztatása szerint a különleges szolgálatok és a rendfenntartók akcióinak eredményeként 11 embert vettek őrizetbe, köztük 4 terroristát, akik közvetlenül részt vettek a támadásban. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató