2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Vásárhelyi Mária szerint a választáson résztvevők hetven százaléka hülye

Vásárhelyi Mariska szerint a választásokon résztvevő szavazók hetven százaléka infantilis, nem fogja fel a jelenlegi helyzet súlyosságát és azt, hogy miről szól a politikai hatalom.

Most nem annak van itt az ideje, hogy minden ellenzéki párt megmutassa önmagát, most meg kellene állapodni abban, hogy egy igazi közös cél van, a jelenlegi kormány leváltása, és majd utána lehet minden másról beszélgetni – mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Vásárhelyi, mintegy könyörögve az összefogás megvalósításáért. De nem ezek voltak a legdurvább gondolatai.

Vásárhelyi szerint

a választásokon résztvevő szavazók hetven százaléka infantilis, nem fogja fel a jelenlegi helyzet súlyosságát és azt, hogy miről szól a politikai hatalom.

Sokszor megkapták már a kormánypárti, vidéki szavazók, hogy tudatlanok, megvezetettek, fogalmuk sincs a világ történéseiről és a haladó gondolatokról. Ezt már megszoktuk a liberális megmondóemberektől. Azonban Vásárhelyi mostani szavaiból az derül ki, hogy már nemcsak a jobboldali szavazók hülyék, hanem a választáson résztvevők hetven százaléka. Ezt hívják liberális gőgnek és felsőbbrendűségnek.

Tulajdonképpen kik is a normális, értelmes, politikailag éretten gondolkodó, megfontolt emberek Mariska szerint? Ez költői kérdés, hiszen nem tudjuk rá a választ. Mindenesetre az bizonyos, hogy egyik politológiai szakkönyv sem írja követendő példának a választópolgárok becsmérlését. Vásárhelyin annyira elhatalmasodott az Orbán-fóbia, hogy már az észszerűség határain is átlépett.

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató