2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Bíróság elé állították Portik Tamás fiát, aki kávéval öntötte le a bírót

Portik Tamás a kávés incidens után azt állította, hogy a bíró sértetté, így elfogulttá vált.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatja meg szerdán a bíróság Portik Tamás fiát – közölte az ügyészség.

Portik fia a Fenyő-gyilkosság január harmincadikai tárgyalása előtt kávéval öntötte le az ügyben eljáró Póta Péter bírót.

Az ügyészség azt írta, hogy a férfi korábban egy bírósági alkalmazottnál érdeklődött, hogy honnan fog érkezni a bíró, majd megpróbált az érkező Póta Péterrel beszélni. Ezt a bíró elutasította, Portik fia ekkor kérte számon szidalmazva őt amiatt, hogy visszaél a jogaival, és törvénysértően jár el a büntetőeljárásban édesapjával szemben. A bíró közölte vele, hogy ki fogja vezettetni az őrökkel, ha nem fejezi be, majd megpróbált bemenni a tárgyalóba. Portik Tamás fia ekkor öntötte őt le, manővere miatt a tárgyalás nagyjából egyórás késéssel kezdődött csupán meg.

Portik Tamás fiát azzal vádolják, hogy akadályozni akarta a tárgyalás megtartását, „illetőleg azt is elhatározta, hogy olyan magatartást fog tanúsítani, amelytől esetlegesen a bíró kizárása várható”. Póta ugyanis a tárgyalás elején elmondta, mi történt a folyosón, Portik pedig azt válaszolta, hogy a kávés incidens miatt a bíró sértetté vált, ezért elfogult. Póta azt mondta, nem érzi magát elfogultnak.

Portik Tamás fiát az eset óta letartóztatásban tartják. Közben Póta Péter bíró ítéletet hozott a Fenyő-gyilkosság ügyében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató