2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Előállítottak egy 17 éves gyanúsítottat a francia középiskolák elleni merényletfenyegetések miatt

Előállítottak egy 17 éves gyanúsítottat csütörtökön a franciaországi középiskoláknak a meghekkelt digitális felületeiken küldött merényletfenyegetésekkel kapcsolatban – közölte a párizsi ügyészség.

A kiskorút a kiberbűnözés elleni hivatal nyomozói vették őrizetbe a Párizs melletti Malakoffban. Az oktatási minisztérium csütörtöki összesítése szerint Franciaország-szerte 324 középiskolát fenyegettek meg merénylettel a múlt hét óta a meghekkelt digitális felületeiken keresztül. Az elkövető vagy elkövetők feltörték egy diák e-mail-fiókját, hogy az üzenetet és egy lefejezős videót az intézmény összes postafiókjába elküldjék, így tanárok, szülők és gyerekek is megkaphatták. A tárca pszichológiai segítséget ajánlott fel azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akik esetleg látták ezeket a sokkoló képeket.

A francia nemzetgyűlésben szerdán tartott meghallgatáson Nicole Belloubet oktatásügyi miniszter elmondta:

Egyelőre nem történt tömeges adatszivárgás vagy teljes körű támadás az információs rendszereink ellen. Nincs globális digitális probléma

– fogalmazott a miniszter. Az ügyben a bűnügyi rendőrség indított eljárást, a terrorelhárítási ügyészség egyelőre nem foglalkozik a kibertámadással.

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató