2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Poloska Péter: "Az én vízióm legyőzheti Orbán Viktort"

A forradalom felfalja saját gyermekeit, Magyar Péter pedig az ellenzéki pártokat.

Magyar Péter a Guardiannek dicsekedett arról, hogy nagyobb részt ellenzékiekből áll hipotetikus szavazótábora, ami szerinte már a 15-21 százalékot is elérheti. Igaz, szerinte a szombati, nagyjából 40-50 ezres tüntetésen meg 300 ezernél is többen voltak.

Mindenesetre nem véletlen, hogy a DK hadat üzent Magyar Péternek, hiszen jól láthatóan sikeresebben mozgatja meg az ellenzéki tábort, mint a hagyományos pártok. 

Két hónappal ezelőtt senki sem ismert engem Magyarországon. Ma pedig mi rendeztük meg a legnagyobb politikai megmozdulást

– mondta Magyar Péter a szombati tüntetés után a Guardian újságírójának.

Az interjút szombat este vették fel egy kávézóban, a Parlament közelében.

Úgy látja, az ő víziója legyőzheti Orbán Viktort – erről beszélt a Guardiannak Magyar Péter.
 
A cél természetesen az, hogy legyen pártunk, hogy indulhassunk a június 9-i európai parlamenti választásokon – mondta Magyar, aki körülbelül 15–21 százalékra becsüli támogatottságát.

A lista élén ő fog állni, de nem szeretne Brüsszelbe menni, mert a pártot Magyarországon kell felépítenie.

Egyelőre nem lehet tudni, Magyar milyen párttal lép szövetségre, hogy elindulhasson a júniusi EP-választáson. Új pártot nem tud létrehozni.

Arra a kérdésre, hogy mi különbözteti meg őt más magyar ellenzéki politikusoktól, Magyar azt mondta: az Orbán-rendszerben szerzett tapasztalatai.

Újonc vagyok, de nem vagyok új, mert nagyon tapasztalt vagyok – mondta.

Szerinte a támogatásának 30 százaléka az ellenzéki szavazóktól, 30 százaléka a függetlenektől és 20 százaléka a kormány támogatóitól jön. Hogy hipotetikus szavazótáborának utolsó 20 százaléka hová tűnt a számok bűvöletében, az nem derült ki, mindenesetre azt biztosan sejti, hogy a 15-21 százalékos támogatottsággal is rendelkezhet.

A csalódott fideszesek mítoszát tehát éppen Magyar Péter döntötte meg, hiszen a jóval szűkebb ellenzéki táborból saját várakozása szerint nagyobbat szakíthat, vagyis láthatóan inkább ellenzék-, semmint kormányváltó hangulat van Magyarországon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató