2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Niedermüller nem akarja, hogy a bulinegyed miatt a hetedik kerület lecsússzon

Újabb változások jöhetnek a bulinegyedben, a cél az, hogy a turisták ne inni, hanem kulturálódni és várost nézni jöjjenek a kerületbe.

„Nem állíthatok fel sorompót a Károly körútra, nem szedhetek belépő díjat sem Velence példájára és nem tilthatom ki rendelettel a kocsmaturistákat a kerületből, de a következő önkormányzati ciklusnak új bulinegyed katalizátor koncepcióval vágunk neki” – mondta a Népszavának Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester.

A polgármester arról is beszélt, hogy 2019 előtt semmiféle szabályozás nem korlátozta a bulikocsmák működését, mostanra azonban szabályozták többek között az éjfél utáni nyitvatartást, ami azt is jelenti, hogy 200-ban korlátozták a kiadható éjszakai nyitvatartási engedélyek számát. „A helyzet javult, de még messze van a kerületiek által kívánttól” – jegyezte meg a polgármester, aki szerint az érdemi változáshoz a negyed, illetve az egész kerület arculatát kell megváltoztatniuk.

Konkrétabban azt szeretnék elérni, ha minél több kulturális és dizájn céget, apró start up-ok és alternatív színházi, zenei játszóhelyeket tudnának a kerületbe csábítani. Ezen kívül folytatnák a kerület zöldítését, illetve Belső-Erzsébetváros értékes, de rossz állapotban lévő épületeit is felújítanák.

A fogyasztás ösztönzése helyett a hely felfedezésére kell rávennünk az ide látogató turistákat

-fogalmazott Niedermüller.

A tervek szerint a kerületvezetés felállítana egy  „gyorsreagálású csapatot” is, amely a lakossági észlelés alapján kimegy a helyszínre és visszaállítgatja például a felborogatott kukákat, és segít az esetleg utcán rosszul levőkön.

„Nem akarok lakosságcserét, de azt se, hogy a kerület lecsússzon” – summázta céljait Niedermüller.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató