2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Poloska Péter kérelmezte a pártja nyilvántartásba vételét

Magyar Péter bejelentette, beadták pártjuk nyilvántartásba vételi kérelmét a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

A Talpra Magyarok Közösségének alapítója a párt nevét egyelőre továbbra sem árulta el, de azt ígérte, hogy azt a regisztráció jogerőssé válása után nyilvánosságra hozza.

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint Magyar Péter egyelőre nem létező pártja 13 százalékos támogatottsággal rendelkezik, és elsősorban az ellenzéki pártoknak jelent kihívást.

"Percekkel ezelőtt beadtuk a Nemzeti Választási Bizottságnak a pártunk nyilvántartásba vételi kérelmét. Ezzel a párttal indulunk 2024. június 9-i Európai parlamenti és az önkormányzati választáson. A párt nevét a regisztráció jogerőssé válása után hozom nyilvánosságra. A Választási Bizottság holnap ülésezik és elvileg döntést is hoz. Lássuk meg, mennyire fél a hatalom és hogy megpróbálják-e adminisztratív eszközökkel az indulásunkat. A június 9-i választás mérföldkő lesz. Ha összefogunk és összekapaszkodunk, akkor semmi és senki nem akadályozhatja meg, hogy visszavegyük a hazánkat" – írta Magyar Péter a Facebookon.

Időközben azonban a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján már meg is jelent a kérelme. 

Magyar a TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indulna a választáson. A párt logóján már a Talpra Magyarok! közössége szerepel.


A pártot a 2022-es országgyűlési választás előtt egy évvel jegyezte be a bíróság Egerben, elnöke Szabó Attila. Az Egri Ügyeknek akkor azt mondta: mind a 106 körzetben állítanak jelöltet, és a cél, hogy bejussanak a parlamentbe. „Nem vagyunk hataloméhesek, nem szorulunk magas állami fizetésekre, és mélyen hiszünk a valódi népképviseletben” – fogalmazott.

Azt is mondta, hogy a párt nem igényel és nem fogad el állami költségvetési támogatást, tagdíjakból és 10 ezer forintot meg nem haladó adományokból tartják fenn magukat.

A TISZA párt legutóbbi beszámolója szerint 2022-ben összesen 222 ezer forint bevétele volt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató