2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Szabó Bálint már nem a szegedi önkormányzat képviselője

A Pécsi Törvényszék döntése alapján Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése törvényszerűen és szabályosan járt el, amikor megszüntette a szabadságvesztésre ítélt Szabó Bálint kompenzációs listás önkormányzati képviselői mandátumát.

Szabó évtizedek óta foglakozik közéleti kalandorkodással, tavaly nyáron azért kapott felfüggesztett börtönt, mert 2022 szeptemberében úgy rácsatlakozott Orbán Viktor M5-ösön haladó konvojára, hogy közben az egyik kocsit 60-70 centire is megközelítette, két másik civil autót irányváltásra kényszerített, közvetlen életveszélybe sodorva őket.

Majd később rendőröket lökdösött a Dísz téren.

Szabó Bálint az elmúlt évtizedekben mindig jó érzékkel keveredett bele a leggyanúsabb politikai ügyekbe:

- Vas megyei fideszesként kezdte a 2000-es évek elején, majd nem sokkal később a szocialista Tóth Csaba mellett bukkant fel az MSZP tagbeléptetési botrányánál, ahol a bizonyító erejű okiratok éppen az ő autójából tűntek el.

- Később azt állította, politikai bosszúból megerőszakolták, de a rendőrség megszüntette az eljárást.

- Haladva a korral DK-s lett, és egy interjúban azt állította, tudja, melyik szocialista politikusok szivárogtatták ki az őszödi beszédet.

- A 2018-as választások előtt már Lázár János oldalán tűnt fel mint a Szeviép-károsultak képviselője, akiktől sikerdíjat kért az állami kártalanításból.

- Szabó tavaly februárban egy olyan történettel próbálta felhívni magára a figyelmet, miszerint elrabolták, és „a makói tanyavilágban egy égő szalmabálára” kötözték a cipőfűzőjénél fogva, de miután a rendőrség nem talált bizonyítékokat, hamis tanúzás miatt tettek ellene feljelentést.

- Idén Magyar Péter környékén is felbukkant, de Varga Judit volt férje tagadta, hogy köze lenne Szabóhoz.

A szegedi polgármesteri hivatal szerint az eljárás azért húzódott el, mert

Szabó Bálint arra hivatkozva, hogy nincs lakcíme, semmilyen hivatalos bírósági iratot nem vett át.

Eddig tudta húzni az időt, a bírósági végzés jogerőre emelkedett. Szabó egyébként már azt tervezi, hogy idén nem Szegeden indul, hanem egyből Budapest főpolgármestere szeretne lenni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató