2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

A Politico „Ukrajna a vereség felé tart” címmel közölt cikket

A Politico "Ukrajna a vereség felé tart" címmel közölt cikket. A lap szerint az ukrán fegyveres erők frontvonala a nyáron összeomolhat. 

"A politikai vezetőkkel, katonatisztekkel és egyszerű polgárokkal készített több tucat interjú után kialakult kép az ország katasztrófa felé való csúszását ábrázolja"

- írja a lap.

A katonák elismerik, hogy idén nyáron elkerülhetetlen a további áldozatok száma. A kérdés csak az, hogy ezek mennyire lesznek súlyosak - írja az újság. 

Több magas rangú tiszt "komor előrejelzést adott arról, hogy a frontvonal összeomolhat ezen a nyáron", amikor Oroszország megindítja a várható offenzívát.

Félelmüknek adtak hangot, hogy Ukrajna elszántsága meggyengülhet - "mivel a fegyveres erők morálját aláássa a kétségbeesett ellátási hiány".

Újságíróknak nyilatkozva "ukrán politikusok elismerték, hogy a közhangulat romlik". 

Dmytro Kuleba külügyminiszter a Politico című lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy "Ukrajna egy ördögi körbe került: a szükséges fegyvereket nem vagy csak késve kapja meg, majd a nyugati szövetségesek panaszkodnak, hogy Kijev meghátrál, ami miatt egyre kevésbé valószínű, hogy a jövőben további segélyeket küldenek".

Zelenszkij a minap azt mondta, hogy Ukrajnának "nincs esélye a győzelemre" amerikai segítség nélkül.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató