2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Meghívta a főpolgármester-jelölteket a felvonulásra a Budapest Pride

Közösségimédia-bejegyzésben számol be róla a Budapest Pride, hogy meghívták a június 22-én tartandó 29. Budapest Pride Felvonulásra Karácsony Gergely, Vitézy Dávid és Szentkirályi Alexandra főplgármester-jelölteket.



A jelölteknek elküldött levélben többek között ezt írják: „Azért vonulunk fel, hogy kimondjuk: a sokszínűség érték, egy társadalom erősségét pedig pont a tagjainak sokszínűsége adja. Vidám és békés felvonulásunkon megünnepeljük a mozgalom fontos múltját és sikereit, az LMBTQ közösség gazdag történelmét, megkerülhetetlen hozzájárulását minden nemzet kultúrájához és eredményeihez. A Budapest Pride Felvonulás hidat képez az LMBTQ közösség és a többségi társadalom tagjai között, elősegíti a társadalmi párbeszédet, erősíti az alulról jövő közösségek önszerveződését, és demokratikus jogaiknak gyakorlására bátorítja a társadalom tagjait.”

„Meggyőződésünk, hogy ezek olyan értékek, amelyekkel minden demokratikus értékeket való politikus egyetért, ezért szívből reméljük, hogy csatlakozik a 29. Budapest Pride Felvonuláshoz 2024. június 22-én 15 órától” – zárul a levél.

A leveleket kísérő bejegyzésben a Budapest Pride számot vele, mit tudni arról, melyik jelölt hogyan áll jelenleg az eseményhez: sajtókérdésre a jelenlegi főpolgármester,

Karácsony Gergely azt válaszolta, hogy számára természetes, hogy részt vesz a Budapest Pride Felvonuláson.

Karácsony Gergely már kétszer is mondott beszédet a felvonulásunkon, és résztvevőként is számtalanszor találoztunk vele a menetben és a Budapest Pride Fesztivál megnyitóján is.

 Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt, aki korábban közlekedési államtitkár volt a jelenlegi kormányban, azt nyilatkozta, hogy még sosem vett részt a felvonuláson, de ha meghívnák, akkor eljönne.

Szentkirályi Alexandra pedig, aki eddig kormányszóvivőként képviselte a jelenlegi kormányt, annyit válaszolt, hogy nem megy el és nem is akarja ezt megindokolni.

„Meggyőződésünk, hogy Budapest főpolgármesterének kötelessége részt venni a város legnagyobb, évente megrendezett emberi jogi tüntetésén, ahol a sokszínűség és az elfogadás mellett állunk ki. Várjuk a főpolgármester-jelöltek válaszát a meghívásunkra!” – írják a szervezők.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató