2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Hiába az előválasztás, a DK mégis ráindítja a jelöltjét Kovács Gergelyre

A jelek szerint mégis lesz ellenzéki ellenfele Kovács Gergő MKKP-s polgármesterjelöltnek a 12. kerületben, Kovács ugyanis arról posztolt a Facebook-on, hogy a DK-s Élő Norbert elindulhat a választáson polgármesterjelöltként.

Kovács szerint mindez annak ellenére történik, hogy az előválasztást többek között a DK által támogatott momentumos jelölttel szemben nyerték meg. (Az előválasztáson Kovács Gergely, a párt társelnöke a Momentum jelöltjét és a civil Visi Piroskát győzte le, az LMP jelöltje pedig visszalépett Kovács javára.)

Kovács szerint Élő az utóbbi napokban először az MKKP kompenzációs listáján akart szerepelni, aztán megfenyegette, hogyha nem indulhat a DK a megbeszéltek ellenére négy körzetben, akkor ráindítanak valakit a Kutyapártra az összesben. Kovács állítása szerint Élő azzal is megfenyegette őket, hogy “összehozza a fideszes győzelmet a Hegyvidéken”, ha a Kutyapárt elindul Óbudán, Újpesten és a VII. kerületben.

A visszalépésekbe nem mentek bele, így végül a DK elindul az összes egyéni körzetben a kerületben, ahol a Kutyapárt – írta Kovács. Élő egyébként 2019-ben a parlamenti ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje volt, akkor 40 százalékot szerzett, Pokorni Zoltán jelenlegi polgármester pedig 60-at.

Időközben a DK közleményben reagált az MKKP társelnök posztjára. Azt írják, hogy a kerületi előválasztást megelőző Kutyapárt-Momentum paktumról nem is tudtak, így a DK-t “ez a titkos pártpaktum nem köti, nem is kötheti”.

Hozzáteszik: “Nem a DK, hanem a Kutyapárt az, amely a Fideszt segíti a fővárosi kerületekben azzal, hogy ellenjelöltet állít a közös ellenzéki polgármesterekkel, polgármester-jelölttel szemben például az I., a III., a IV., a VII. kerületekben”.

A DK azzal a frappáns megfejtéssel zárja közleményét, hogy “mi a Fideszt akarjuk legyőzni Budapesten is, a Kutyapárt pedig láthatóan az ellenzéket. Nem fog nekik sikerülni.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató