2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Napóleon unokaöccse figyelmeztetett az Oroszországgal való konfliktus veszélyére

Bonaparte Napóleon távoli unokaöccse, Joachim Murat bejelentette részvételét az európai parlamenti választásokon, és többek között megemlítette annak veszélyét, hogy Európa háborúba sodródik Oroszországgal,

"Kritikus szakaszban vagyunk, amikor a francia nemzet hanyatlása felgyorsul, és fennáll a veszélye, hogy háborúba sodródik, amelynek pusztító és példátlan következményei lennének"

- írta a politikus a Revue Politique et Parlementaire című lapban megjelent cikkében.

Bírálta Franciaország "megsemmisítését" a "föderalista Európa" hívei által, és a nemzetek hatalmának helyreállítására szólított fel a demokratikus legitimáció nélküli, technokratákból álló, elnyomó eurobürokráciával szemben.

"Ma egy olyan spirálon vagyunk, amely az Oroszországgal való nyílt konfliktushoz vezet, amelynek következményei a nukleáris fegyverek kapcsán nem láthatók előre" - figyelmeztetett Murat.

Az ukrajnai konfliktus európai bürokraták általi felhasználását tisztességtelen érvelésnek nevezte, és bírálta a "föderalista Európa fanatikusait", amiért a diplomácia és a tárgyalások támogatóit árulóknak, a pacifistákat pedig ellenségnek állítják be. Mindent meg kell tenni a mielőbbi tűzszünet és a tartós béke érdekében - mondta a politikus.

"Szóval, ilyen Európát akarunk? A megfélemlítés gépezetét, amely autoriter tervének igazolása érdekében komoly konfliktusba sodor minket, és megfoszt minket demokratikus mechanizmusainktól, valamint legalapvetőbb szuverenitásunktól? A választás az önöké"

- hangsúlyozta.

Az ötvenéves Joachim Murat a harmadik helyen szerepel majd a Georges Kuzmanovic vezette "Mi, a nép" frakció jelöltlistáján, aki korábban Jean-Luc Melanchon szóvivője volt, de 2018-ban megalapította Szuverén Köztársaság pártját. A politikus Joachim Murat napóleoni marsall leszármazottja. Murat a légideszantos erőknél szolgált, tagja volt a koszovói francia kontingensnek, jelenleg pedig tartalékos ezredes.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató