2024. július 03. - Kornél, Soma
EUR : 395.68
USD : 369.07
Időjárás ikon24°14°

Pulai felmérte: Kamu Geri nagyon vezet a fővárosban

A Pulai "fej-fej mellett" András fémjelezte Publicus szerint a jelenlegi felosztásban a választók 46 százaléka szavazna a mostani főpolgármesterre június 9-én, ám ha a Fidesz jelöltje visszalépne, az plusz egy, ha pedig az LMP jelöltje szállna ki a versenyből, az pedig hét százalékot hozna Karácsonynak.

Magabiztosan vezet a főpolgármester-jelöltek versenyében Karácsony Gergely (Párbeszéd, MSZP, DK, Momentum) a Publicus Intézet felmérése szerint: az összes megkérdezett 46 százaléka szavazna rá a június 9-i önkormányzati választáson – írja a komcsi Népszava.

Karácsony mögött alaposan lemaradva 23 százalékon áll Vitézy Dávid, őt követi Szentkirályi Alexandra a maga 19 százalékával, illetve a Mi Hazánk jelöltje, Grundtner András 3 százalékkal. Jelentős ugyanakkor a bizonytalanok aránya – mind Karácsony, mind Vitézy komoly támogatásra számíthatna ebből a táborból, előbbi 27, az utóbbi pedig 29 százalékot hozhatna el onnan. Más kérdés, hogy a jelenleg el nem kötelezetteknek mindössze négy százaléka adná a voksát Szentkirályi Alexandrára - írják.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató