2024. július 03. - Kornél, Soma
EUR : 395.68
USD : 369.07
Időjárás ikon24°14°

Vitézy Szentkirályi visszalépéséről: Az első győzelem megvan

Vitézy Dávid azt írta Szentkirályi Alexandra visszalépéséről, hogy ezzel megvan az első győzelme, a második pedig vasárnap várható. A főpolgármester-jelölt szerint mostantól ő Karácsony Gergely egyetlen esélyes kihívója.

Az első győzelem megvan. Vasárnap jön a második!

– így kommentálta Vitézy Dávid Szentkirályi Alexandra péntek reggeli bejelentését, miszerint visszalép a főpolgármester-jelöltségtől.

Szentkirályi Alexandra a döntésével kapcsolatban úgy fogalmazott a hivatalos Facebook-oldalán, hogy számára továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről, ezért utat ad a változásnak. Arra kérte a szavazóit, hogy hogy szavazzanak Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általa vezetett Fidesz–KDNP listára voksoljanak. 

Vitézy Dávid hosszú posztban reagált Szentkirályi Alexandra döntésére, azt írta, már a kampány kezdetén tudta, hogy egyszerre kell legyőzniük a kormány „Budapest-politikáját” és Karácsony Gergely „semmittevését”.

Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszem. A mai bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása – írta. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató