2024. július 03. - Kornél, Soma
EUR : 395.68
USD : 369.07
Időjárás ikon24°14°

Vitézy Dávid leadta a fellebbezést a főpolgármester-választás eredménye ellen

Személyesen adta be a vasárnapi főpolgármester-választás eredményét megtámadó fellebbezést a Fővárosi Választási Irodánál. Vitézy Dávid 10 perccel a leadási határidő előtt érkezett meg, de sikerült időben leadni a beadványát.

A testület a jogszabálynak megfelelően automatikusan továbbítja a fellebbezést a Nemzeti Választási Bizottságnak, aminek három napja van, hogy a fellebbezéshez csatolt dokumentumok alapján döntsön az újraszámlálásról.

Ahogy délelőtti tájékoztatóján, úgy most is megismételte, hogy szerinte Karácsony Gergelynek is érdeke a tiszta választás. Ezzel együtt arra számít, hogy a főpolgármestert támogató, NVB-ben ülő pártok támogatják majd a kezdeményezését.

Vitézy a szerdai sajtótájékoztatóján ismertette részletesebben a jogi aggályokat, amelyekre hivatkozva most fellebbezést nyújtana be a főpolgármester-választás eredményét illetően.

Elmondása szerint 20 kerületből, 202 szavazókörből van bizonyítékuk arra, hogy tévesen nyilvánítottak érvénytelenné szavazatokat a számlálók.

Ahogy korábban írtuk, Karácsony és Vitézy között nagyon szoros eredmény született. A Párbeszéd-DK-MSZP végül csak 324 szavazattal előzte meg az LMP jelöltjét. Mivel soha ilyen szoros eredmény nem született még Budapesten főpolgármester-választáson, ezért Vitézy már aznap este bejelentette, hogy fellebbezni fog.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató