2024. július 03. - Kornél, Soma
EUR : 395.68
USD : 369.07
Időjárás ikon24°14°

Euro2024: Elfogyott a szlovákok szerencséje, Ukrajna feltámadt, és újra versenyben van

Élvezetes, jó iramú és fordulatos meccset hoztak össze a szlovákok és az ukránok az E-csoport második fordulójában, ahol előbbiek a biztos továbbjutásért, utóbbiak a túlélésért léptek pályára. Eleinte úgy tűnt, hogy folytatódik az első forduló tendenciája, de az ukránok egyre több erőt tudtak mozgósítani, amivel nemcsak a meccs képét, de az eredményt, és a saját sorsukat is meg tudták fordítani.

Mindkét csapaton rajta hagyta a nyomát az első forduló. A szlovákok a belgák elképesztő legyőzésétől megmámorosodva magabiztosan, jól játszva kezdtek, az ukránok viszont csak önmaguk árnyékai voltak, ha azt vesszük önmaguknak, ahogy a románok vezető góljáig uralták a mezőnyt az előző meccsen. A szlovákok harciasak, rámenősek voltak, bátran felvállalták az ütközéseket, és keményen megküzdöttek minden labdáért. Aztán az első negyedóra végén Hancko szabadrúgását bedobásra ütötte az ukrán kapus,

a gyors bedobásból pedig ügyes akciót vezettek a szlovákok, amelynek a végén Schranz fejelte a kapuba a hosszú sarokhoz beívelt labdát.

Pár perc után magukhoz tértek az ukránok a pofon okozta sokkból, aztán sebességet váltottak, és elővették a kombinatív, gyors támadójátékukat. Mudrik és a második csoportmeccsre a kezdőbe került veterán Jarmolenko volt különösen aktív, volt néhány perc, amikor komoly tűzijátékot rendezett a csapatuk a szlovák kapu előtt.

A félidő legvégén mégis a szlovákok reménye csillant fel, amikor Haraslín lövése megpattant egy védőn, de Trubin szögletre ütötte.

A második félidő kezdetére alábbhagyott némileg az ukrán rohamok lendülete, de a fölényüket azért megtartották. Az 54. percben labdát vesztettek, majd a szlovákok is egyből belehibáztak és visszaadták, a kontra végén Zincsenko egy laposan középre adott labdával megtalálta a szabadon hagyott Saparenkót, utóbbi pedig kapásból bevarrta a rövid oldalra. 

Néhány perccel később a csereként beállt Jaremcsuk kapott hosszú indítást a jobboldalon, nagyszerű mozdulattal vette le a magasról érkező labdát, Dúbravka pedig előbb elindult a kapujából kifelé, majd a jó labdakezelést látva megtorpant – ez volt a kulcsmozzanat. Jaremcsuk még a labdaszelídítéssel volt elfoglalva, amikorra odaért a kapushoz, és ütemtelenül el tudta pöccinteni mellette, egyenesen be a kapuba. 

E-csoport
SZLOVÁKIA–UKRAJNA 1:2 (1:0)
gólszerzők: Schranz (17.) – Saparenko (54.), Jaremcsuk (80.)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató