2024. június 29. - Pál, Péter
EUR : 395.15
USD : 369.4
Időjárás ikon33°21°

Lendvai Ildikó szerint Gyurcsánynak el kell tűnnie, Gréczy kiakadt

Tegnap kitört a botrány a baloldalon: a Botox Lady nekiment a szemkilövetőnek.

Mint ismert, az MSZP-s társelnökök távoztak a csúfos választási eredmény után, a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc azonban nem.

Lendvai Ildikó kiakadt

„Gyurcsány Ferenc tehetségét továbbra sem vitatom, és nem szólnék bele más pártok belügyeibe, mégis elvárhatónak tartanám, hogy Gyurcsány Ferenc vezetőként levonja a többi pártéhoz hasonló tanulságokat. Nála ez a döntés még drámaibb és bonyolultabb, mint a többieknél. Mérlegelnie kell, hogy ha távozik, hogyan tud az általa kiépített közösség – életműve egy darabja – megmaradni. Nem irigylem a dilemmáért” – mondta Lendvai Ildikó, aki Gyurcsány miniszterelnöksége idején frakcióvezetőként fogta össze az akkori legnagyobb kormánypárti frakciót, az MSZP-t.

Gréczy, a rejszführer azonnal Gyurcsány védelmére kelt

„Lendvai Ildikó, akit súlyos felelősség terhel azért, ahol a baloldal tart, a baloldal temetkezési vállalkozójának áll. Hantolni akar, ahol még élet van. Nem kétséges, hogy jobb szereplésben reménykedtünk az európai parlamenti választáson. De azért azt sem érdemes elhallgatni, hogy a DK-nak a következő öt évben több településen, több önkormányzati képviselője és több polgármestere lesz, mint eddig volt. Az elemzés, az értékelés a mi dolgunk. És sosem fogjuk elfogadni olyan embertől, például Lendvai Ildikótól, aki saját pártja szövetségi politikáját semmibevéve, a baloldalt legyalulni akaró, pár hónapja még Mészáros Lőrinctől munkát kérő emberben keresi a megváltást.

Aki kétszer egymás után szinte ismeretlen jobboldaliakban (Fideszből kiábrándultakban, óh) keresi a megoldást, annak aggodalma a baloldalért nem hiteles. Mint ahogy azon liberális körök megfellebbezhetetlen felsőbbrendűsége is, amelyek az SZDSZ után a Momentumot is sírba tették.

A Demokratikus Koalíció erős szervezet, összetartó ereje kikezdhetetlen. Lendvai Ildikónak sem fog sikerülni. Mi vagyunk az egyetlen állva maradt nem jobboldali erő. Tisztában vagyunk ennek minden felelősségével. Nem Gyurcsány Ferenc, hanem Lendvai Ildikó ideje járt le.

A DK pedig vigyáz önmagára, ádáz ellenfele marad az orbáni rendszernek. És otthona a baloldali, a szabadelvű és a zöld gondolatoknak. Egyedüliként jelen az Európai Parlamentben, a Fővárosi Önkormányzatban, több száz városban és minden megyei önkormányzatban.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató