2024. június 30. - Pál
EUR : 395.15
USD : 369.4
Időjárás ikon33°21°

A 444 a budapesti orosz nagykövetségnek hisztizett a betiltásuk miatt

A Magyarországon csak “Soros blogjaként” elhíresült 444 az Oroszországi Föderáció budapesti nagykövetségéhez fordult a betiltásukkal kapcsolatban. Erről az orosz diplomáciai képviselet a közösségi médiában számolt be.

Kedden érkezett a hír, hogy a ruszófób magyar nyelvű blogot és további 80 uniós médiaorgánumot betiltották Oroszországban, válaszul az EU orosz sajtót célzó korlátozásaira.

A nagykövetség emlékeztette a 444-t, hogy hogy az orosz fél többször figyelmeztette az EU vezetését, hogy politikai indíttatású intézkedései nem maradnak válasz nélkül.

Hétfőn az EU bevezette a 14. szankciócsomagját Oroszországgal szemben, amely egyebek mellett egyes médiumok – köztük a RIA Novosztyi, az Izvesztyija és a Rosszijszkaja Gazeta, valamint a Voice of Europe – közösségen belüli betiltását tartalmazza. A korlátozó intézkedések június 25-én léptek hatályba, ezen a napon érkezett az orosz válaszlépés.

A budapesti nagykövetség megjegyzi, hogy a magyar portál azért került fel a tiltólistára, mert rendszeresen “pontatlan információkat” terjesztett az ukrajnai különleges hadműveletről. Ennek megerősítése megtalálható a “444” számos kiadványában – írják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató