2024. július 01. - Annamária, Tihamér
EUR : 395.15
USD : 369.4
Időjárás ikon28°19°

Azonnali hatállyal kirúgták a Főkert főigazgatóját

Zakar András, a Főkert főigazgatója a Facebook-oldalán egy hosszú posztbanjelentette be, hogy „egy korszak véget ért”, amiben szó szerint nem írja, hogy kirúgták volna, de erre lehet következtetni abból, hogy azt írja, „őszintén azt gondolom mindent megtettem, hogy zöldebb és élhetőbb Budapestet hoztunk létre. Ezt már nem lehet elvenni. Eddig tartott… a folytatás mással következik”.

A poszt megjelenése után Zakar András annyit közölt, hogy nem szeretne nyilatkozni, keressük meg a Budapesti Közművek (BKM) Zrt. sajtóosztályát,- írta a Telex.

Más forrásokból a Telex úgy értesült, hogy Zakar Andrást péntek délelőtt indoklás nélkül, azonnali hatállyal bocsátották el, ami szakmai körökben nagy megrökönyödést keltett.

Zakar András okleveles kertészmérnök négy és fél éve nyílt pályázati úton nyerte el a Főkert vezérigazgatói posztját, majd a Főkert BKM-be olvadásával lett a Budapesti Közművek kertészeti divíziójának (Főkert) főigazgatója. Szorosan együtt dolgozott Bardóczi Sándorral, a Fővárosi Önkormányzat főtájépítészével azon, hogy Budapest zöldebb és élhetőbb legyen, vezetése alatt a Főkert sok szakmai díjat nyert el többek között a Pünkösdfürdő Park ökológiai szemléletű megvalósításáért.

Pénteki elbocsátása azért is pikáns, mert Karácsony Gergely újrázó főpolgármester még szombat délelőtt is a Főkertet dicsérte:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató