2024. július 03. - Kornél, Soma
EUR : 395.68
USD : 369.07
Időjárás ikon24°14°

Az ukrán határőrök 17 férfit vettek őrizetbe, akik illegálisan próbáltak bejutni Magyarországra

Az Ukrán Állami Határszolgálat munkatársai 17 férfit tartóztattak fel, akik illegálisan próbáltak átjutni Magyarországra. Egy kisbuszból szállították le őket. Mindegyikük 3 és 12 ezer dollár közötti összeget fizetett az "utazásért" - írja a Strana.

"A határtól 200 méterre a határőrök megállították a kisbuszt, amelyben 17 férfi tartózkodott Ukrajna különböző régióiból. Kiderült, hogy az utasok illegálisan akartak külföldre utazni, az utazásért 3 és 12 ezer dollár közötti összeget fizettek. Az adminisztratív jegyzőkönyvek elkészítése érdekében az őrizetbe vett személyeket a határőrségre szállították."

- áll a közleményben.

Június 21-én a határőrök 47 embert fogtak el, akik Moldovába akartak szökni. Öt járművet (négy kisbusz és egy "kísérőautó") találtak az Obzhyli (Ukrajna) - Plot (Moldova) települések közelében.

Korábban már volt egy videó arról, hogy a magyarországi határon egyszerre 40 ukrán állampolgárt tartanak fogva 11 régióból. Jelezték, hogy a határőrök két kisbuszt állítottak meg. A sofőrjeik 38 férfit szállítottak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató