2024. július 03. - Kornél, Soma
EUR : 395.68
USD : 369.07
Időjárás ikon24°14°

Francia válogatott labdarúgó: A sokszínűség az erősségünk

"Színes egyéniségek."

Szoboszlai csapattársának, Ibrahima Konaté üzenete a parlamenti választások előtt. A francia válogatott és a Liverpool védője hosszú beszédet mondott a választásokról, amelynek első fordulóját ma tartják. Gyűlölet nélkül, személyes tapasztalataira támaszkodva adta át üzenetét - írja balliberális Le Figaro nevű lap.

A vasárnapra kitűzött törvényhozási választások első fordulójáról és a Nemzeti Tömörülés esetleges hatalomra jutásáról kérdezve a párizsi születésű, akinek a szülei maliak, "egyesítő beszédet" mondott, legalábbis a lap szerint.

"Természetesen aggaszt, ami Franciaországban történik, nagyon aggaszt" - ismerte el bevezetésképpen, mielőtt hosszú monológba kezdett volna, az újságírók kérése nélkül. Nem bízhatjuk a hatalmat bizonyos emberekre, akik meg akarják osztani az embereket - gondolt itt a jobboldali politikusokra...

Franciaországban a sokszínűség az erősségünk. Bevándorló családból származom,

és amikor hallom mindazt, amit a közösségi oldalakon vagy a televízióban mondanak, a médiának nagyon fontos szerepe van, és sajnos néha nem jól csinálják, mert a félelmen szörföznek. Véget kell vetnünk az előítéleteknek és a sztereotípiáknak. Minden körülmények között együtt kell lennünk. Amikor látom a szüleimet és a munkájukat...

Nem lehet csak a rossz dolgokról beszélni, igaz, hogy mindig van egy kisebbség, aki kárt okoz a többségnek. De amikor látom a szüleimet, akiknek nehéz munkájuk volt, mint takarítók, akik lehetetlen munkaórákat dolgoztak, és nem helyezzük reflektorfénybe az ilyen embereket, akik az egészségüket adták Franciaországért, az elszomorít. - mondta a futballista.

"Ma sok szó esik a bevándorlásról és az iszlámról, ez az a két téma, amiről sokat beszélünk. Ezt abba kell hagynunk. Szomorúan hallom ezeket a dolgokat, mert soha nem az érintettek beszélnek erről a témáról, arról, hogy (a fátyolos nők) rendelkeznek-e ezzel a szabadsággal, és hogy mit gondolnak erről. Franciaország egy csodálatos ország... Vannak, akik otthon vannak, és csak a hírcsatornákból tájékozódnak, és nem hibáztatom őket, mert néha bonyolult megítélni, hogy mi igaz és mi nem. Vannak, akiknek magánéleti élményeik vannak bizonyos emberekkel, amelyek egy életre megsebezték őket. Ezt meg tudom érteni. De meg kell ismerni az embereket, és a külsőségeken és bőrszíneken túl ott van a szív. Ez a legfontosabb dolog. Nem lehet kirakós játékot készíteni ugyanazokból a darabokból, különböző darabokra van szükség ahhoz, hogy valami szilárdat építsünk. Látom ezt a (sajtó)termet, csodálatos a sokszínűség, és mindenki boldog, ez Franciaország gyönyörű reprezentációja." - folytatta a "francia" válogatott tagja.

Ami a közelgő választásokat illeti, Ibrahima Konaté, Kylian Mbappéval és Marcus Thurammal ellentétben, nem ad szavazási utasításokat. De az üzenetének lényege ugyanaz.

Nem fogom megmondani az embereknek, hogy mit tegyenek, de együtt kell lennünk, minden körülmények között. Az élet rövid és szép, és nem szabad megosztottnak lennünk, mert az csak árt mindenkinek. Inkább szeretném, ha jól éreznénk magunkat együtt, és nem lennénk megosztottak

- tette hozzá.

Érdekes dolog ez a liberális demokrácia. 

Németországban az AfD ellen rettegnek, a franciák pedig a Le Pen vezette párttól. Fordítot esetben mi történne, ha mondjuk Szoboszlai kiállna és arról beszélne: nem akarunk, hogy bizonyos emberek kormányozzanak, gondolhatunk itt a DK-ra vagy a baloldalra. Egyből menne a diktatúrázás.

Ez a gusztustalan kettős mérce, amit a baloldal használ...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató