2024. július 03. - Kornél, Soma
EUR : 395.68
USD : 369.07
Időjárás ikon24°14°

Kiakadt a dán szövetségi kapitány: Elegem van a kezezés nevetséges szabályozásából

A videobíróba és a kezezés szabályaiba is beleszállt szombat este Kasper Hjulmand, a dánok szövetségi kapitánya, miután csapata 2-0-s vereséggel esett ki a házigazda németek ellen a 2024-es futball-Európa-bajnokság eső, és tetőre mászó szurkoló miatt is csúszó nyolcaddöntős meccsén.


Hjulmand a meccs utáni értékelésében gratulált a németeknek, de rögtön az elején felhozta Joachim Andersen második félidő elején lőtt gólját, amellyel végül azért nem szereztek vezetést, mert a videóbíró alapján a játékvezető befújta a lest. Hjulmand, aki már a meccs utáni interjújában is a telefonján mutogatta a leshelyzetről készített digitális képet mutogatta, a későbbi sajtótájékoztatón is megtette ugyanezt.

„Egycentis lesről beszélünk. Ennek statisztikailag sincs semmi értelme, nem így kellene használnunk a VAR-t”

– mondta Hjulmand, utalva arra, hogy a meccs utáni interjúban azt mondta, az adatok alapján nem lehet megmondani, hogy egy passznál a labda pontosan mikor hagyja el a játékos lábát.

A kapitány később hozzátette, hogy nem ellenzi a videóbírót, de szerinte egy jó döntésnek még a Holdról is látszania kellene a centizgetés helyett.

Hjulmand az elvett gól után közvetlenül befújt, ugyancsak Andersen által elkövetett kezezésről is elmondta a véleményét. A dán szakember a meccs után egyből a bírókhoz ment, mint a sajtótájékoztatón elmondta, azért, hogy végre magyarázzák el neki, pontosan milyen szabályok vonatkoznak a kezezésre. Szerinte az összes erről szóló előadáson szó van arról, hogy mi számít természetes pozíciónak a védőknél, akik nyilván futnak, ugranak a meccs közben, és ezek alapján ebben a helyzetben nem lehet kezezésről beszélni.

„Elegem van ezekből a nevetséges kezezési szabályokból. Nem várhatjuk el a védőktől, hogy leszorított kézzel fussanak, ez nem természetes. Joachim úgy futott, ahogy szokott, aztán felugrott és egy méterről eltalálták a kezét. Ritkán beszélek bírói döntésekről, de ebben a meccsben döntő erejük volt” – mondta Hjulmand.

A meccsen egyébként a németektől is elvettek két gólt, az elején Schlotterbeckre fújtak rá egy szabálytalanságot, a végén pedig Füllkrug gólját vették el les miatt. Nagelsmann előbbi miatt odaszúrt a játékvezetőnek, de egyébként a „VAR barátjaként” hivatkozott magára.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató