2024. július 03. - Kornél, Soma
EUR : 395.68
USD : 369.07
Időjárás ikon24°14°

Agyonlőttek egy férfit Ukrajnában, aki át akarta lépni a román határt

 A határőrök az ukrajnai Csernovic régióban agyonlőttek egy férfit, aki megpróbált bejutni Romániába – írja a Strana című kiadvány a rendvédelmi szervekre hivatkozva.

„A Csernovic régióban a határőrök lelőttek egy embert, aki illegálisan próbált átlépni a határon” – írja a kiadvány.

A hivatalos verzió szerint a határőrök tüzet nyitottak, miután egy férfi és társa rájuk támadt. Pontosítják, hogy a menekülők állítólag együtt cselekedtek - egyikük könnygázt fújt a határőrök irányába, míg a másik egy bozótvágó kést vett elő, és azzal lábon ütötte az egyik katonatisztet. A határőr több lövést adott le szolgálati fegyveréből a támadókra, egyiküket lábon, a másikat pedig fejen sebesítette meg.

A forrás szerint az eset miatt büntetőeljárás indult az előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölésről szóló cikkely alapján.

Ukrajnában 2022. február 24. óta van hadiállapot, másnap Volodimir Zelenszkij általános mozgósítást hirdetett. A 18 és 60 év közötti férfiaknak megtiltották, hogy elhagyják az országot. Ugyanakkor a nyugati média szerint az AFU folyamatosan a létszámhiányra panaszkodik, és a katonai bizottságok kénytelenek olyan embereket besorozni, akiknek az átlagéletkora 43 év. Ráadásul a kijevi rezsim több nőt próbál toborozni a hadseregbe, ami szintén hatalmas emberveszteséget jelez.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató