2024. július 03. - Kornél, Soma
EUR : 395.68
USD : 369.07
Időjárás ikon24°14°

Orbán Viktor: Az EU gazdasága hanyatlóban van Brüsszel rossz döntései miatt

Az EU gazdasága az elmúlt években a hibás brüsszeli döntések miatt hanyatlóban van, Magyarország az elnöksége alatt szeretné „újra versenyképessé tenni” – közöltefinanci Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Július 1-től Magyarország hat hónapra tölti be az EU Tanácsának elnöki tisztét, mottójául a „Make Europe Great Again” szlogent választotta.

"Az EU versenyképességének csökkenése az elmúlt évtizedekben növekvő tendencia. Ez a visszaesés elsősorban Brüsszel hibás döntéseinek tudható be, amelyek ellentétesek a világgazdaság realitásaival" - írta Orbán a Financial Timesban megjelent cikkében.

Ilyen megoldásként nevezte meg a „zöld átmenet” ideológiai megközelítését, az európai gazdálkodók bürokratikus terheit, valamint a globális társaságiadó-minimum „katasztrofális kudarcát”, ami a nemzetközi befektetések kiáramlásához vezetett.

Magyarország új versenyképességi megállapodás megtárgyalását, uniós források bevonásával az illegális migráció visszaszorítását, a régiók közötti nagyobb konvergencia elérését, valamint a gazdálkodóbarát uniós agrárpolitika alapjait tervezi – jelentette ki Orbán Viktor.

"Magyarország kivételesen aktív EU-elnökségre készül. Itt az ideje, hogy félretegyük az ideológiai vitákat és beindítsuk Európa motorját . Tegyük újra versenyképessé Európát!" – jegyezte meg Orbán, hozzátéve, hogy a magyar tervet Németország, Franciaország és Olaszország vezetői támogatták.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató