2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

A svédeknél a szomáliaiak, a törökök és az irakiak fertőződnek meg leginkább

A liberális mintaállamban elemezték a betegek nemzetiségét - mindezt az Aftonbladet tette közzé.Mint ismert, a skandináv államok közül az idióta svédek húzták a legmerészebbet azzal, hogy egyszerűen nem vettek tudomást a koronavírus-járvány terjedéséről. Az európai intézkedésekkel szemben, ők nem hoztak különösebben szigorú szabályokat. Bíztak a nyájimmunitásban:A nyájimmunitás elmélete szerint az emberről emberre terjedő betegségek számára nehezebb fenntartani a fertőzésláncot, ha a népesség jelentős része immúnis. Minél nagyobb egy populációban az immúnis egyének száma, annál kisebb a valószínűsége, hogy egy egészséges ember egy fertőzöttel kerüljön kapcsolatba.Az elmúlt napokban azonban elkezdődött a fejvakarás az egykoron szebb időket megélt Svédországban. Több halottjuk van már, mint a finneknél, norvégoknál és a dánoknál együttvéve. Szám szerint 1000 fölé csúszott fel ez a mutató. Ráadásul egyre feszültebb a helyzet, a fővárosi rendőrség például attól tart, hogy nem lesz elég kórházi ágy, ha beindul a móka és ezért zavargásoktól is tartanak. Az Aftonbladet cikke szerint

Svédországban a koronavírusos betegek körében túlreprezentáltak a Szomáliában, Törökországban és Irakban született emberek.

(Micsoda "rasszista" hozzáállás ilyen felmérést csinálni, nem ezt szoktuk meg a svédektől. Néhány héttel ezelőtt még a statisztikákat is el akarták hagyni, mondván, hogy nem érdemes vele foglalkozni)  "A túlzott képviselet nagyon világossá vált" - mondta Anders Tegnell állami járványügyi orvos. Március végén az orvosok figyelmeztettek, hogy a stockholmi térségben az első 15 Covid-19 haláleset közül csak 6 volt svéd nemzetiségű. Akkor még letudták annyival, hogy a szomáliai közösségben nem beszélnek svédül és ezért terjed a koronavírus az ő köreikben. Aztán kiderült, hogy nem a nyelvi nehézség az oka ennek. A fővárosi régión kívül is leginkább a "újsvédek" köreiben terjedt leginkább a vírus. Külön tanulmányozták a más országokban született emberek "túlképviseletét". A keddi sajtótájékoztatón Anders Tegnell olyan statisztikákat mutatott be, amelyek egyértelműsítették, hogy a Szomáliában, Törökországban, Irakban, Eritreában, Szíriában, Iránban és a volt Jugoszláviában született személyeknél tarol a Covid-19.

- A szomáliaiaknál meglehetősen erős a túlképviselet - jegyezte meg Tegnell és folytatta:

Ez fontos üzenet mindannyiunk számára, hogy erőfeszítéseinket ezekre a csoportokra tudjuk összpontosítani.

 Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató