2024. május 15. - Szonja, Zsófia
EUR : 386.64
USD : 358.53
Időjárás ikon21°12°

Figaro: Az Európai Unió az orosz és a kínai vakcina felé fordul

A legolvasottabb francia napilap, a Le Figaro internetes oldalán vezető anyagában arról ír, hogy az Európai Uniónak az orosz és a kínai vakcinára is szüksége van, a franciákat pedig egyre inkább aggasztja a koronavírus új mutációja, mely egyre gyorsabban terjed az országban. 

Aggasztó a helyzet Franciaországban. Míg a koronavírus új mutációja agresszívan és gyorsan terjed az országban, addig az oltás menete csak lassan halad - erről ír a Le Figaro, Franciaország legolvasottabb napilapja. A lap kiemeli, az Európai Unió, így Franciaország is az orosz és a kínai oltóanyag felé fordul, hiszen másképp nem lehetne tartani az oltási tervet, a járványügyi adatok pedig továbbra sem javulnak az országban.

Az orosz vakcina kapcsán a Figaro felhívja a figyelmet az egyik legnevesebb tudományos szaklapban megjelent kutatásra is. A The Lancet orvostudományi szaklap ugyanis azt az eredményt közölte, hogy az orosz vakcina 91% feletti hatékonysággal bír, nincsenek komoly mellékhatásai, így azt teljes mértékben biztonságosnak minősítették a szakemberek. 

A lap emlékeztet Ursula von der Leyen kijelentésére is, miszerint az Európai Unió nyitott az orosz és a kínai oltóanyag felé, ha azok minden előírásnak meg fognak felelni. 

Mindezek után nehéz nem arra gondolni, hogy Magyarországon a baloldal milyen kampányt folytat a kínai és orosz vakcina ellen. A baloldal ugyanis az elmúlt hónapokban minden eszközt felhasználva próbálta meg ellehetetleníteni a koronavírus elleni hatékony védekezést. A Gyurcsány vezette baloldal célja, hogy minél hosszabb ideig tartson a járvány, hogy a magyar emberek élete árán szerezzék meg  a hatalmat, ezért buzdítanak az oltások ellen. Sőt, Krekó Péter baloldali politológus a Politicónak beszélt is arról, hogy a baloldalnak előnye származik abból, hogy ha az embereket elbizonytalanítják az oltásokban. 

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató