2024. május 15. - Szonja, Zsófia
EUR : 386.64
USD : 358.53
Időjárás ikon21°12°

"Vegyétek le a maszkot, mert mi, románok vagyunk kezdettől fogva Erdély urai" – ordította az AUR szenátora

A magyarellenes román párt, az AUR számára is elérkezett a hétvége, és nem akárhogyan. Vendéglői mulatozással, ahol maszk nélkül tele szájjal énekelhette Diana Sosoaca, hogy

„Erdély, Erdély kell nekünk”.

A mélyről jövő hazafias érzületek kicsordulása semmiféle törvénybe nem ütközik, sőt meg is dicsérik azt, aki Romániában a magyarokat szidja, azonban a járványügyi szabályok be nem tartásáért már bírság jár, ugyanis a veszélyhelyzetben betartandó előírások még mindig érvényben vannak. Azaz, a beltéri bulik, a nagyszámú csoportok gyülekezése, a maszkviselés elhanyagolása még mindig szabálysértésnek számít.


 
Diana Șoșoacă, mint a román törvényhozó testület tagja, pontosan tudja ezt, és szándékosan szabálysértésre, az előírások be nem tartására buzdítja ebben a videóban is követőit. A mulatós kedvű „aranyasszony” arra biztatja rajongóit, hogy „vegyétek vissza az életeteket, éljetek, örüljetek az életnek!”
 
Arra kérte a mintegy 15-20 fős bulizós csapatát, hogy énekeljenek valami szívből jövő román nótát, amit Arafatnak dedikált. Nos, Șoșoacă barátai a „Noi suntem români”; kezdetű nótára gyújtottak rá, amelynek első két sora összefoglalva magyarul annyit tesz, „mi románok vagyunk itt kezdettől fogva e föld urai”.
 
Nem kell filológiai doktori diplomával rendelkezni ahhoz, hogy megfejtsük Șoșoacă üzenetét, amelyben a járványintézkedések ellenzése és a román extrémnacionalizmus idegengyűlölete fonódik össze.
 
A román rendőrség vasárnap vizsgálatot rendelt el a pénteki illegális buli kapcsán.
 
Forrás: szekelyfold.ma

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató