2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Nem térdeltek le a rögbisek a BLM előtt

Szombaton hazai pályán fogadta az angol rögbiválogatott Skócia csapatát a Hat Nemzet bajnokság keretein belül. A vendégek 1983 óta először győzték le az angolokat, de természetesen az eredmény senkit nem érdekel, ugyanis

mindkét válogatottból jó pár játékos úgy döntött, hogy nem térdel le.

A BBC például „kneegate”-ként emlegeti a történteket, és arról ír, hogy a skót edző, Gregor Townsend száz százalékosan kiállt a játékosai mellett, akárcsak a skót szövetség is.

A brit Sky Sports szerkesztője, Anthony Joseph arról írt a Twitteren, hogy a skót rögbi üzenete az „as one” (magyarul: egy emberként), de a a skót játékosok a rasszizmus ellen nem egy emberként léptek fel.

Ez kevésbé szól arról, hogy a térdelniük kell inkább szól, hogy miért ne tennék? Mit éreznek olyan erősen, hogy ne legyenek részei egy antirasszista gesztusnak?

– fakadt ki Joseph.

Az angol válogatott játékosainak többsége letérdelt, azonban akadtak olyanok, akik nem tették meg.

Köztük volt Billy Vunipola is.

Az egyébként színesbőrű Vunipola már tavaly beszélt a térdelős őrületről, hitével indokolta, azt hogy ő miért nem csinálja.

Amit én láttam a mozgalom működéséből az nem igazodik ahhoz, amiben én hiszek. Templomokat és bibliákat gyújtanak fel. Ezt nem támogathatom. Színes bőrű ember vagyok, de még inkább Jézusnak az embere. Sőt, mindenekelőtt Jézus embere vagyok! Elfogadom, hogy ha az emberek mást gondolnak, mást tesznek a saját életükkel, nem az én dolgom őket megítélni, ezt majd Isten fogja megtenni”

– jelentette ki.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató