2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Forrnak az indulatok Dunaújvárosban: Elképesztő dolgot művelt a Dunaferr

Birtokvédelmet kért ez év május 5-én az ISD Dunaferr Zrt. vezető jogásza, dr. Nagy Péter Dunaújváros MJV jegyzőjétől, amelyet az másnap határozatba is foglalt.

Tehát,

a cégbíróság május 6-ra törvényesen összehívja az ISD Dunaferr Zrt. közgyűlését a társaság székhelyére, majd a cég menedzsmentje kitiltatja a gyár területéről azokat a személyeket, akik a törvényes működés helyreállítása érdekében kezdeményezték annak összehívását.

Egészen elképesztő!

Birtokvédelmet kért ez év május 5-én az ISD Dunaferr Zrt. nevében a cég vezető jogásza, dr. Nagy Péter Dunaújváros MJV jegyzőjétől a birtoksértő, ellenérdekű felek ellen, amelyet dr. Molnár Attila rekordgyorsasággal – május 6-i dátummal – határozatba foglalva meg is adott.

Ebben a határozatban eltiltja a Dunaferr által megadott névsorban szereplő személyeket a Dunaferr területére történő bejutástól. Köztük vannak azok is, akik tagjai a társaság igazgatóságának, az a személy is, aki kezdeményezte a Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága általi május 6-i – a cég törvényes működésének helyreállítása érdekében a – közgyűlés összehívását, és valamennyi, nagy nyilvánosság előtt már eddig is becsületsértésig gyalázott személy, akik a Dunaferr tulajdonosainak meghatalmazottjai. A határozatban foglaltak végrehajtása a rendőrség közreműködésével is kikényszeríthető. Egészen elképesztő!

Mindenesetre ne menjünk el azon tény mellett, hogy dr. Nagy Péter május 5-én kézhez kapta azt a jogerős végzést, amelyben a fellebbviteli bíróság – a Győri Ítélőtábla – helybenhagyta a Dunaferr korábban lejárt három igazgatósági tagja (Leonid Frumkin, Alexander Zavyalov és Iuliia Kasperskaia-Birman) és a Ev­geny Tankhilevich újbóli bejegyzésére beadott kérelem Székesfehérvári Törvényszék általi elutasítását. Egyszerűen azért, mert ezt csak cégjegyzésre jogosult személy teheti, ilyen pedig május 6-ig nem volt a Dunaferrnél. Néhány hete a Dunaferr név használatának „engedményezési kérelmének” elutasítása is a cégjegyzésre jogosult személy nemléte miatt hiúsult meg a Székesfehérvári Törvényszék végzése szerint. Talán ennek ismeretében kértek birtokvédelmet Nagy Péterék?

Mindez – lefordítva – azt jelenti, hogy

a gyár vezetésében egyetlen – önállóan vagy együttesen – cégjegyzésre jogosult személy sincs, ami egyik feltétele egy cég törvényes működésének.

Mint ismeretes, a Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága a Dunaferr törvényes működésének helyreállítása érdekében az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. székhelyére, Dunaújváros Vasmű tér 1–3. szám alá hívta össze a közgyűlést, amelyet érvényesen és eredményesen meg is tartottak az ISD Dunaferr Zrt. főrészvényese, a Steelhold Ltd., a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet és a Munkavállalók Részvényesi Konzorciuma meghatalmazott képviselői jelenlétében.

A Duol.hu tegnap megírta, hogy a Dunaferr főépülete melletti parkoló, ahol megtartották a közgyűlést, az ingatlan-nyilvántartás szerint a Vasmű tér 1–3. szám alá esik. Mivel a cégbírósági végzésben nem szerepelt a székhely pontos címén kívül semmilyen más előírás, mint például főépületi aula vagy első emeleti tárgyaló, így a közgyűlésen jelen lévők eleget tettek a cégbírósági követelményeknek.
Éppen ezért már nem is meglepő az, hogy az ISD Dunaferr Zrt. közleményben tudatja, hogy a társaság székhelyén „a jelen lévő néhány magánszemély részvényes kivételével senki nem jelent meg” a közgyűlésen.

Értik, a cégbíróság törvényesen összehívja a Dunaferr közgyűlését a társaság székhelyére, majd a cég menedzsmentje kitiltatja a gyár területéről azokat a személyeket, akik a törvényes működés helyreállítása érdekében kezdeményezték annak összehívását, majd cinikusan leírják, hogy ezek a személyek ott nem jelentek meg. De, bizony, megjelentek! Még ha ez a menedzsmentnek nem is tetszik.

Dunaferr: nyolcadik hónapja két részletben fizetik a béreket

Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. legfőbb- és általános vezérigazgató-helyetteseként levelében ismét arról tájékoztatta a dolgozókat, hogy a cég nem tudja egy összegben kifizetni a munkavállalók ez évi áprilisi bérét sem. A munkáltató a „megszokott” módon legkésőbb 2021. május 10-ig teljes összegben kifizet minden olyan munkabért, amelynek havi összege a nettó 200 000 forintot nem haladja meg. A nettó 200 000 forintot minden munkavállaló megkapja, az azt meghaladó rész kifizetése legkésőbb 2021. május 31-ig fog megtörténni. Mondhatjuk, „Nyugaton a helyzet változatlan”.

Közzétesszük a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményt is

A birtokvédelmi kérelmet, amennyiben született egyáltalán ilyen a birtokháborítási cselekményt elszenvedőnek kell benyújtania, jelen esetben az ISD Dunaferr Zrt.-nek, megjelölve a cselekményt , amely okán birtokvédelmet kér a jegyzőtől. Figyelemmel arra, hogy a magát Dunaferr vezetésnek hívó személyek egyikének sincs sem képviseleti , sem pedig alàírási joga, így ezek a személyek jogcím nélküli rosszhiszemű birtokosai az ingatlannak. Ez tény abban az esetben is , hogy május 5. napján terjesztették elő, amikor megkapták a jogerős végzést , hiszen már elsőfokon is megállapításra került , hogy az összes meghatalmazásuk amelyekkel operálni próbálnak, joghatás kiváltására alkalmatlan. Ezt nemcsak az olvasni tudók hanem egy ügyvéd is pontosan tudja.

Szeretném megjegyezni, hogy úgy látszik, a korrupció elősegítése, támogatása jegyében új szabályok születtek és születnek Dunaújvárosban , figyelemmel arra, hogy olyan eljárásról még nem hallottam , legyen az peres vagy nem peres eljárás, amelyben a panaszolt fél nem értesül az eljárás megindításáról. Itt ugyanis erről beszélünk mivel én magam nem kaptam semmilyen értesítést az eljárás megindításáról, felhívást nyilatkozattételre, stb. illetve ilyen iratot a közgyűlésen megjelentek sem kaptak. Kaptak viszont fenyegetést Tankhilevichtől, munkaviszony megszüntetést Sevcsiktől, további intelmeket Nagy Pétertől arra vonatkozólag, ha a törvényes működés helyreállításában segédkeznek.

Tájékoztatom Önt, hogy a 2021.05.06.napján 10.00 órakor megtartott közgyűlés legitim és jogszerű volt, eredetben történt minden irat bemutatása, mára ezért vicces, hogy egy nimand mint Nagy Péter kérdőjelezi meg bármilyen irat valódiságát, hiszen pontosan Nagy Péter cselekményeiről végzésben rendelkezett a Győri Ítélőtábla. A közgyűlés a híresztelésekkel ellentétben a Székesfehérvári Törvényszék által megadott helyszínen került megtartásra ,közhiteles okiratokkal igazoltan - mely a tulajdoni lap és térképmásolat-,így hiába zárta le “véletlenül” a parkolót Tankhilevich, a parkoló az Önkormányzat tulajdona , így oda nem is kívántunk bejutni.

Mivel a közgyűlés megtartásra került és az iratokat dr. Szabó Antal a törvényszékre megküldte, immáron elmondhatom, hogy a nagylétszámú előre bejelentett megjelenésünk és vagyonvédelmi őrzés átvételének kísérlete, pontosan azt a célt szolgálta , amelyet kívántam, mégpedig, hogy előjöjjenek a Vasmű felszámolását és az üzem megszüntetését elősegíteni próbáló emberek és felfedjék kilétüket, mely eredményes is volt hiszen pontosan látszik ki és milyen cselekménnyel, segítséggel próbál összejátszani Nagy Péterékkel.

A többi már a hatóságok feladata, a tulajdonos és meghatalmazottai, megbizottai továbbra is gőzerővel dolgoznak az üzem megmentésén, a munkavállalók munkaviszonyának megőrzésén, a hitelezői igények kifizetésére irányuló megállapodások megkötésén és jelenleg már a Gladkykh Vasiliev cégvezető intézkedése alapján kerül alapanyag is az üzembe mert Tankhilevichéknek egy kg szenet sem ad már senki. Gladkykh Vasiliev üzleti befolyásának és státuszának köszönhetően került a munkabér is beutalásra, több mint 900M forint összegben, figyelemmel arra, hogy Nagy Péter azt elfelejtette bejelenteni, hogy a Safin Handels GMBh-tól a finanszírozó bank elvonta a forrásait, annak a pénznek amit pedig átirányítottak az ISD Dunaferr Zrt.-től, se híre se hamva.

Tisztelettel: dr. Mikó István

 

Forrás: Duol.hu, Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató