2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A Leicester két játékosa palesztin zászlóval ünnepelte a győzelmet a FA-kupa döntője után

Szombaton Youri Tielemans hatalmas góljával 1-0-ára nyert a Leicester City a Chelsea ellen a legnagyobb brit kupasorozat, az FA döntőjében. 

A meccs nemcsak a hatalmas gólról, illetve a korlátozott számban, de visszatérő nézőkről lesz emlékezetes, hanem mert a győzelem után a Leicester két játékosa, a brit Hamza Choudhury és a francia Wesley Fofana egy palesztin zászlóval ünnepelt a pályán. A 23 éves Choudhury még a díjat is a zászlóval a vállán vette át.

A hétvégén amúgy több tízezer ember részvételével tartottak Palesztina melletti szimpátiatüntetéseket több nyugati városban, így Londonban, Berlinben, Madridban, Stocholmban, Milánóban és Párizsban is. Az elmúlt héten évek óta nem tapasztalt méretű erőszak robbant ki a Gázai-övezetben, ennek okairól részletesebben a napokban írtunk. 

A hétvégén közösségi oldalán állt ki a palesztinok mellett az Arsenal egyiptomi középpályása, Mohamed Elneny is, ami miatt az Arsenal vezetésének tárgyalnia kellett a klub egyik szponzorával, a kávés Lavazza céggel. A klub ezután elmagyarázta Elnenynek, hogy a hasonló posztjainak milyen következményei lehetnek, és az Arsenal szóvivője szerint a játékos megértette a helyzetet. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató