2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Magyar függetlenség napja - Beszédet mond Orbán Viktor

A magyar függetlenség napja című konferencián tíz órai kezdettel beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Judit igazságügyi miniszter és Schmidt Mária, a harminc éve szabadon emlékév kormánybiztosa, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. 

Orbán Viktor miniszterelnök szerint mostanában az Unió jövőjéről kell egyeztetni. Fontos, hogy az Európa megélt már rosszat és jót is. Európa része nemcsak Norvégia vagy Szerbia, de a Balkán is, valamint Törökország egy része is. A miniszterelnök beszélt az európai nemzetek jövőről szóló gondolatairól, és azt is elmondta, hogy mennyire fontos, hogy az úgynevezett európai álom beteljesül-e. Orbán szerint ez az Európa nem az, mint régen volt, ezért változtatnunk kell rajta.

A miniszterelnök elmondta, hogy ma van a magyar függetlenség napja, 30 éve, hogy megnyertük a hidegháborút. A Lengyel Szolidaritás bebizonyította, hogy a szocialista tábort összetartó eszközt, a hadsereget és eszközt, a szovjeteknek már nem volt ereje bevetni, és 1956 már a múlté. Megdöntötték a kommunizmust és a berlini falat lebontották, a szovjeteket pedig kiszorították. Orbán Viktor szerint mi vagyunk Európa utolsó szabadságharcosai, akiknek vissza kell vezetnie az Uniót a jó útra. Európában a démosz, nép nélkül nem lehet demokráciát építeni, ezért ha nincs nép, nem lehet demokráciát építeni.

Orbán Viktor beszélt a Soros-szervezetekről is, akik NGO révén azt szolgálják, hogy minősítik a demokratikusan megválasztott tagállami kormányokat. Orbán szerint az Unió szét fog esni, és ez a tézis arra épül, hogy ha nincs gazdasági siker, akkor vége az Uniónak. A magyarok hívei az Uniónak – ez fontos –, de csak a közös gazdasági sikerre lehet összpontosítani, hiszen ez vihet minket előre. Orbán szerint az Unió szétveri önmagát, mert nem működik együtt a tagállamokkal. Orbán szerint az Európai Parlament az európai demokrácia zsákutcája lett, mert nem hozzáad, hanem elvesz az Unió erejéből, ezért növelni kell a nemzeti parlamentek szerepét. A miniszterelnök szerint ha nemzeti hatásköröket sértene a Parlament, akkor piros lapos eljárást kell indítani, és fellépni az eljárással szemben.

Szerbiát fel kell venni!

– jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint Európa jövője szempontjából fontos, hogy a pódiumot megácsolták, és reméli, hogy annak látja ami (burkoltan utalva egy bitófára). Orbán szerint meg kell akadályozni Brüsszel “elmoszkvásodását”, mert mindig is mi voltunk a szabadság harcosai, és csak harminc éve élünk szabadon. A nyugatiak örökölték a szabadságot, mi megküzdöttönk érte.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató