2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Von der Leyen: Szégyenteljes a magyar pedofilellenes törvény - újabb eljárást indíthat az EU

A levél első lépése a kötelezettségszegési eljárásnak, amelyet a homoszexuálisok védelmében indíthat az Európai Bizottság, melynek elnöke "szégyenteljesnek" tartja a pedofilellenes törvényt.

„A magyar törvény szégyenteljes”

- jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán a múlt héten elfogadott törvénnyel kapcsolatban a belga miniszterelnökkel, Alexander De Croo-val tartott közös sajtótájékoztatóján.

Von der Leyen azt is kifejtette, hogy az Európai Bizottság levelet küld a magyar kormánynak, amelyben figyelmezteti őket, hogy a pedofilellenes törvény

nyílt megkülönböztetést alkalmaz a szexuális irányultság alapján, és ellentétes az alapvető uniós értékekkel, az emberi méltósággal, az egyenlőséggel és az emberi jogokkal.


A Bizottság elnöke beszédében utalt arra is, hogy minden rendelkezésére álló eszközt használni fog annak érdekében, hogy „garantálja az uniós állampolgárok jogait, bárkik is legyenek és bárhol is éljenek.” Ez burkoltan azt jelenti, hogy ha a homofóbtörvény jelen formájában életbe lép és nem változtatnak rajta, akkor az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indíthat a magyar kormány ellen az uniós jog megsértése miatt, amely az Európai Unió Bírósága előtt folytatódhat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató