2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Szivárványszínű Országházzal üzent az Európai Néppárt a Fidesznek

Szabadság és tolerancia. Ezek az értékek jelentik az európai életmódunk alapját – üzente Twitteren az Európai Néppárt Orbán Viktornak.

A Magyarországgal kapcsolatos szerdai vita kapcsán a Fidesz volt pártcsaládja, az Európai Néppárt egy közleményt hozott nyilvánosságra, amelyhez a magyar Országgyűlés szivárványszínű képét használták illusztrációként.

„A Fidesz felháborítónak tartja az ízléstelen provokációt és tiltakozik a magyar államiság és a nemzeti függetlenségünk minden magyar ember szívének egyformán kedves szimbólumának méltatlan megcsúfolása ellen! Több tiszteletet a magyaroknak!” – reagáltak az EPP bejegyzésére a kormánypárt európai képviselői. 

„Milyen társadalom az olyan, ahol a kormány akarja meghatározni, hogy az ember kit szeressen? Milyen üzenetet adunk át a fiataloknak, ha azt mondjuk nekik, hogy a homoszexualitás abnormális? Szégyenkezzen egy fiatal emiatt?” – fogalmazott Jeroen Lenaers az Európai Néppárt frakciójának nevében. „Kizárólag egy olyan parlamentnek kell szégyenkeznie, amely elfogadott egy ilyen törvényt” – jelentette ki Lenaers, aki méltatta azokat az európai vezetőket, akik elítélték a magyar jogszabályt, majd leszögezte: „a jogállamiságot át kell tekinteni Európában, de most már elég volt a beszédből, ideje cselekedni”.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató