2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Végre: A Médiaszövetség is élesen elítéli a liberális uszítást

A teljes liberális médián végigsöpört a Dunántúli Napló elleni nyílt agresszív fellépés, miután a konzervatív lap szót emelt egy gyermekeket célba vevő homoszexuális propagandaesemény ellen. A csúcsra járatott uszítást a Magyar Nemzeti Médiaszövetség sem tűri.

Terror a köbön – így értékelte a Magyar Nemzeti Médiaszövetség a Dunántúli Naplót és annak főszerkesztőjét ért támadást. A Magyar Nemzethez eljuttatott közlemény szerint a szövetség

élesen elítéli a liberális médiumok immár csúcsra járatott uszító, újságírókat megbélyegző, a másként gondolkodókat kirekesztő és fenyegető gyakorlatát.

– Szervezetünk határozottan fellép a véleményszabadság érvényre jutása mellett, és visszautasítjuk az egyre erősödő véleményterrort és a másság – jelen esetben a konzervatív gondolkodás – ellehetetlenítésére tett folyamatos törekvéseket – írták, azt hangsúlyozva, egyre világosabb: újságírószakmáról ma már nehéz beszélni.

 

A gyermekeket célba vevő propagandaeseményen workshopot tartanak a „coming outról” Fotó: Facebook


Kötelességünk emlékeztetni a liberális bérbloggereket arra, hogy még nem is olyan régen az újságírók már csak a kollegialitás okán sem szálltak bele páros lábbal másként gondolkodó kollégáikba, céljuk pedig nem a másik megbélyegzése és lejáratása, hanem a vélemények ütköztetése volt. Szomorúan tesszük hozzá, hogy nem is olyan régen még az újságok és internetes oldalak tájékoztatni, nem pedig a tényektől elrugaszkodva vádaskodni igyekeztek – foglalt állást a Médiaszövetség.

Felidézték: családi napnak nevezett homoszexuális propagandaeseményt szervezett az Emberség Erejével, a Budapest Pride és Amnesty International Magyarország Pécsett, amely több, kifejezetten gyerekeket célzó, „meseórákkal” és játékos feladatokkal tarkított programot is tartalmaz. Ezt ismertette a Dunántúli Napló és

ez ellen a propaganda ellen – nem pedig a homoszexuálisok vagy a homoszexualitás ellen – emelte fel szavát publicisztikájában a lap főszerkesztője.

Szily Lászlónak a 444 blogon leadott rajtjelére ezután a teljes liberális médián végigsöpört a lap elleni nyílt agresszív fellépés, néhol egyenesen fasiszta uszításnak nevezve a konzervatív lap által közölteket.

A Dunántúli Napló cikke egyébként rámutat, hogy a szóban forgó családi napon többek között workshopot is tartanak a titkokról,

elsődlegesen a úgynevezett coming outról, tehát arról, miként osztja meg szexuális irányultságát az ismerőseivel, családjával az érintett. Ugyanebben a témakörben egy szabadulószobával is várják az érdeklődőket, amelynek tematikája az „előbújásra” épül

– ismertette a programot a lap, megjegyezve: a kicsiket megcélozva egy külön meseóra is szerepel a kínálatban. Sőt amíg a szülők más programon vesznek részt, a gyerekeket az egyes állomásokon különböző családi témákhoz kapcsolódó mesék és feladatok várják – tették hozzá.

A kapcsolódó publicisztikában pedig Fülöp Zoltán főszerkesztő így ír:

Azon már nem kapjuk fel a fejünket, hogy manapság a nyitottságot, a befogadást teljesen túltolják, hogy már nincs olyan film, sorozat, könyv, amelyben ki ne derülne valamelyik (kivétel nélkül szimpatikus) szereplőről, hogy a saját neméhez vonzódik. […] De amikor a gyerekek a célpont, náluk indul az ilyetén nyitottságra nevelés, akkor már nem legyintünk. Mert abban van egy nagy adag cinizmus. A kisgyerekek ugyanis ab ovo nyitottak, érdeklődőek, befogadóak. Őket nem kell erre nevelni, nem kell érzékenyíteni,
nem kell semmit csinálni – ösztönösen érzik, hogy mi a jó és mi a rossz, és el is tudják dönteni, hogy mit szeretnének megélni, átélni.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség mindig is igyekezett a szakmaiság képviseletére és újságíróközösség közös pontjainak megtalálására helyezni a hangsúlyt. Bár ez utóbbi szinte lehetetlen feladat, ezúttal Szily László egy korábbi dolgozatában írt minden szavával egyet tudunk érteni, amennyiben magára és a többi bérbloggerre értette: „Aki ezeket az embereket és a mérgező lapjaikat nem zárja ki az életéből […] az a szívderítő valódi világ helyett egy undorító, nyálkás és hazug fikcióban fog ragadni” – zárul a közlemény.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató