2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Megválasztották a legszebb lányokat a 196. balatonfüredi Anna-bálon (Fotók)

Az idei rendezvényre ötszáz vendéget vártak a szervezők, köztük minden eddiginél több fiatalt, hiszen

az idén 18 éves balatonfüredi lányok mellett azokat is meghívták, akik tavaly, az elmaradt bál idején töltötték be a 18 éves kort.

Volt szívhalászat, utcabál, operagála és operafilm vetítés a Gyógy téren, a bál estéjén pedig az Anna-báli szépek mezőhegyesi, szilvásváradi és bábolnai ménesgazdaságok által biztosított lovasfogatain lehetett sétakocsikázni a városban.

A bál előtt a Vaszary Villa kertjében gyülekeztek a vendégek, ott akasztották a hölgyek nyakába a sorszámozott herendi porcelánszíveket, majd zenés menet indult az Anna Grand Hotelba.

A herendi porcelánból készült, sorszámozott, szív alakú nyakék MTI/Vasvári Tamás

 

 

A 196. Anna-bál bálozói a balatonfüredi Vaszary Villa kertjében 2021. július 31-én. MTI/Vasvári Tamás

Varga Judit igazságügyi miniszter a rendezvényt Magyarország „legékesebb gyöngyszemének” nevezve úgy fogalmazott: Balatonfüred vendégszerető város, amely sok művészt megihletett már.
Hozzátette: azt azonban kevesen tudják, hogy ebben a városban született meg Magyarország első büntető törvénykönyve, a Csemegi-kódex, amelyet Csemegi Károly jogász, kúriai tanácselnök a Jókai-villával szemközti házban alkotott meg.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy a 196 éve tartó hagyomány néha megtört, például 1916-ban az I. világháború miatt, és tavaly sem rendezhették meg a bált a koronavírus-járvány miatt. Varga Judit a beszédében a kormány nevében köszönetet mondott mindenkinek, akik azért tettek, hogy átvészeljük a járványidőszakot.

Varga Judit igazságügyi miniszter MTI/Vasvári Tamás

Az est folyamán a báli közönség megszavazta a tizenöt legszebb lányt. Közülük pedig kiválasztotta a szakmai zsűri a bál szépét és két udvarhölgyét.

A 194. Anna-bál szépe, Purgel Réka és Bóka István polgármester MTI/Vasvári Tamás

 

 A 189. Anna-bál szépe, Sulák Martina (b2) a közönség által legszebbnek ítélt tizenöt lány között MTI/Vasvári Tamás  

A győztes hölgy, Horváth Eszter egy modern, pasztell színű Viktória-mintára épülő vázát, az első udvarhölgy, a 19 éves diósdi Nánási Dorottya Rothschild, a második udvarhölgy pedig a 21 éves szegedi Hadfi Zita lett, aki Apponyi mintás serleget kapott.

A 196. Anna-bál szépe, a 18 éves balatonfüredi Horváth Eszter a bál eredményhirdetésénMTI/Vasvári Tamás

 

A 196. Anna-bál szépe, a 18 éves balatonfüredi Horváth Eszter (k), elsõ udvarhölgye, a 19 éves diósdi Nánási Dorottya (b) és második udvarhölgye, a 21 éves szegedi Hadfi Zita (j) a bál eredményhirdetésén MTI/Vasvári Tamás

 

 

 

 

 

 

 

A 189. Anna-bál szépe, Sulák Martina MTI/Vasvári Tamás

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató