2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Négy év bujkálás után, Ausztriában kaptak el egy top50-es körözött bűnözőt

Összehangolt, több országban párhuzamosan folytatott speciális nemzetközi akció keretén belül augusztus 7-én a déli órákban, az osztrák Böheimkirchen településén fogták el B. Imrét a magyar és osztráj rendőrök, írja a Police.hu.

B. Imre ellen a Kaposvári Törvényszék BV csoportja bocsátott ki évekkel ezelőtt elfogatóparancsot, mert embercsempészés és súlyos testi sértés bűntette miatt rá kiszabott szabadságvesztését nem kezdte el.

A rendőrség TOP 50-es listáján is szereplő férfi a hatóságnak 2017 tavasza óta nem volt elérhető, azóta bujkált. A beszerzett adatok alapján azonban feltehető volt, hogy külföldön rejtőzködik, és más személyazonosságát felhasználva próbál illegalitásban élni, illetve új életet kezdeni.

A Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság Felderítő Osztály a rendelkezésre álló információk alapján – tekintettel a körözött személy vélelmezett tartózkodási helyére, valamint veszélyességére – felkérte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályát B. Imre kézrekerítése és elfogása érdekében. Ennek a végeredménye lett az elfogás.

Kiadatásról a későbbiekben döntenek az osztrák hatóságok.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató