2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Könnygázzal és vízágyúval kellett feloszlatni egy kötelező oltások ellen szervezett tüntetést Athénban

Több mint hétezren tüntettek vasárnap Athén belvárosában a parlament épületénél az ellen, hogy bizonyos szektorok dolgozóinak kötelező jelleggel kelljen beoltatniuk magukat koronavírus ellen – írja a Reuters.

Miután néhány tüntető fáklyákat kezdett dobálni, a görög rendőrség könnygázzal és vízágyúkkal megkezdte a tüntetés feloszlatását. Hasonló jelenetek játszódtak le a görög fővárosban bő egy hónappal ezelőtt is. Már akkor is a szeptembertől tervezett intézkedések ellen tüntettek hevesen sokan, köztük ortodox hitű emberek is, akik kereszteket a magasba emelve próbálták nyomatékosítani a követeléseket.

A tervezet szerint bizonyos, kiemelt kockázatú szektorok dolgozóinak kötelező lenne a koronavírus elleni védőoltás, szeptembertől vezetnék be az intézkedést az egészségügyi dolgozók körében. Ez viszont sokaknak nem tetszik.

A felmérések szerint a görögök többsége támogatja a tervezetet, viszont az érintett területek dolgozói már nem ilyen lelkesek.



Görögországban a lakosság nagyjából fele van beoltva, július eleje óta pedig meredeken emelkednek a napi esetszámok.

Az elmúlt napokban már napi több mint háromezer új megbetegedést regisztráltak az országban, ezek az előző hullámokban tapasztalt legmagasabb napi új esetszámokat közelítik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató