2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A Závecz kutatása szerint Dobrev Klára szerepelt a legjobban az első miniszterelnök-jelölti vitán

A Závecz megkérdezettjei szerint a DK jelöltje volt a legfelkészültebb, Karácsony a második.

Az ATV-n sugárzott első ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita után készített felmérést a Závecz Research. Az atv.hu szerint a kutatás úgynevezett IVR-technológiával zajlott, vagyis úgy, hogy a válaszadók a telefon billentyűzetével feleltek a nekik feltett kérdésekre.

A kiinduló minta 6 ezer fős volt, és közülük 921 válaszókorú jelezte a vita előtti napon, hogy megnézi a miniszterelnök-jelöltek televíziós szereplését, majd pedig válaszol a felmerült kérdésekre. Ezekre végül 471-en adtak választ, ők mindannyian végignézték a vitát.

A válaszadók többsége (35 százalék) úgy látta, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltje volt a leginkább felkészült. Őt követi Karácsony Gergely (MSZP–Párbeszéd–LMP), majd Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Jakab Péter (Jobbik) és Fekete-Győr András (Momentum). Erre a kérdésre 5 százalék válaszolt úgy, hogy nem tudja, ki volt a legfelkészültebb.

Arra a kérdésre, hogy ki volt a leginkább rokonszenves, a válaszadók többsége (35 százalék) ismét Dobrev Klára nevét említett. A második Karácsony, a harmadik Jakab, a negyedik Márki-Zay, az ötödik Fekete-Győr lett.

Arra pedig, hogy mindent egybevéve ki nyerte a vitát, a legtöbben (32 százalék) megint Dobrevre voksoltak; őt ennél a kérdésnél ismét Karácsony Gergely (30 százalék) követte, majd fej-fej mellett Márki-Zay Péter és Jakab Péter (9-9 százalék), és végül Fekete-Győr András (6 százalék).

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató