2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Let’s go, Brandon!: Biden nem mer ellátogatni az amerikaifutball-rangadóra

Jó eséllyel az eddigi legnagyobb burkolt szidalmazással, azaz a „Let’s go, Brandon!” kántálással szembesült volna Joe Biden amerikai elnök, ha elődeihez hasonlóan tiszteletét teszi a legnagyobb tradíciójú amerikaifutball-rangadón – írja a Breibart News.



Félti a Fehér Ház az emberek kendőzetlen véleménynyilvánításától Joe Bident, ezért elszakadva az elnöki hagyományoktól, távol tartották az legnagyobb tradíciójú amerikaifutball-rangadótól – állítják republikánus képviselők. Az idén a New York-i MetLife Stadionban, immár 122. alkalommal megrendezett Army–Navy Games mérkőzésén az amerikai hadsereg és a haditengerészet akadémiája mérte össze az erejét, Joe Biden azonban elődeivel ellentétben, nem tette tiszteletét  rangadón.

Nem tudom pontosan, (Biden) miért nem vett részt a rangadón, a véleményem azért elmondom: ha az elnök megjelent volna a meccsen, jó eséllyel az eddigi legnagyobb „Let’s go, Brandon!” kántálással szembesül – mondta Lee Zeldin republikánus kongresszusi képviselő a Breitbartnak. Szerinte

nem túlzás, hogy az elnököt „az egész aréna kicikizte volna” a helyszínen, amivel számolhattak a Fehér Házban is.

A stadionban összegyűlt több tízezer ember nyilvánvalóan nem elégedett Biden elnök mostani teljesítményével, és miután a kadétokon kívül nem sokan voltak jelen egyenruhában, ennek hangot is adtak volna – fűzte hozzá a képviselő.

Ismeretes: a köztereket, lelátókat és a közösségi médiát is ellepő látszólag ártalmatlan „Let’s go, Brandon!”, vagyis „Hajrá, Brandon!” szlogen mögött egy politikai állásfoglalás húzódik meg. Október elején interjút készített az NBC News Brandon Brown NASCAR-versenyzővel, közben a lelátóról azt kiabálta a közönség, hogy „Fuck, Joe Biden,” vagyis „B+ meg, Joe Biden”.

 

Nem tudni, hogy a riporternő valóban vagy szándékosan félrehallotta-e a bekiabálásokat, mindenesetre megjegyezte Brownnak, hogy milyen lelkes a közönség, hiszen „Let’s go, Brandon!” szlogenekkel szurkolnak neki, pedig valójában az Egyesült Államok 46. elnökét szidták. Az interjúról készült videó, illetve a kifejezés azóta virálissá vált, végigsöpört az Egyesült Államokon, és rendkívüli népszerűségnek örvend a NASCAR-rajongók és a Biden elnökségével elégedetlen amerikaiak, köztük republikánus politikusok körében.

Megjelent mémekben, plakátokon, hirdetőoszlopokon, pólókon és kirakatokban is, sőt: Let’s go, Brandon! néven baseballsapkákat, kalapokat, pólókat, matricákat, feliratos táblákat, bögréket kínáló mémbolt is nyílt egy massachusettsi városban.

A regnáló elnök vulgáris kifejezésekkel való gyalázása viszonylag új keletű az Egyesült Államokban: a „Fuck, Donald Trump” vagy „FDT” kifejezés széles körben használt volt az előző elnök hivatali ideje alatt a demokrata szimpatizánsok körében, készült ilyen című rapszám, videók és rengeteg mém, árultak ilyen bögréket, pólókat, molinókat, Trump ellenfelei pedig átírták nevüket Twitteren erre a kifejezésre.

A Let’s go, Brandon! szlogen, bár születésének körülményei szintén vulgárisak, egyfajta reakcióként is tekinthető a Trumpot ért nyílt és ordenáré szidalmazásokra.  

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató