2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Márki-Zay még a saját népszavazási kérdéseikbe is belezavarodott - Videó

Belezavarodott beszédébe Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje azon a sajtótájékoztatón, melyen többek közt a Karácsony Gergely-féle népszavazási kezdeményezésről tartott. Márki-Zayt saját kampánystábjának tagja, Simon András volt kénytelen helyreigazítani, akit ugyancsak ki kellett javítani.

– Két fontos kérdésben tudunk népszavazást kiíratni. Az egyik a „kínai kommunista migrációs egyetem” – mondta Márki-Zay Péter, aki a mögötte felsorakozott baloldali képviselők jelenlétében úgy fogalmazott: mind elkötelezettjei annak a két népszavazási kérdésnek, melyhez Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezésére, reményeik szerint már másnaptól, kinyomtatott íveken gyűjthetik a támogató aláírásokat.

– A másik népszavazási kérdés a Covid-járvány idején állásukat vesztő emberek támogatása. Az egész Európai Unióban a legrövidebb támogatás, 30 nap jár jelenleg az álláskeresőknek, amit 90 napra szeretnének emelni – közölte a baloldal jelöltje. 

A sajtótájékoztató végén Simon András kénytelen volt saját főnökét helyreigazítani azzal, hogy az álláskeresési járadék jelenleg nem 30, hanem 90 napra jár, és a céljuk, hogy ezt 180 napra emeljék. Ezek után Simon Andrást is kiigazította Kunhalmi Ágnes mivel nem 180, hanem 270 napra hosszabbítanák meg a járadék folyósítását.

Forrás: Magyar Hírlap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató