2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Moszkva: a gondolata is elfogadhatatlan az oroszok és ukránok közötti háborúnak

Ukrajna tengeren túli urai máshogy gondolkodnak

Az Oroszország és Ukrajna közötti nyílt háború fenyegetése a nyugati kormányoktól származik, amelyek a jelek szerint aktívan dolgoznak ennek megvalósításán – közölte csütörtökön az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy sem Moszkva, sem Kijev nem akar ilyen forgatókönyvet.

Elfogadhatatlannak tartjuk még a gondolatát is a népeink háborújának. Ennek ellenére Ukrajna tengeren túli urai máshogy gondolkodnak. Kitartanak a forgatókönyv mellett, melyet kitaláltak” – mondta Alekszej Zajcev, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

“Többször kijelentettük, hogy nem áll szándékunkban senkit sem megtámadni”

– mondta.

Miközben Kijev és Moszkva az ellenségeskedések elkerülésére törekszik, “Ukrajna külföldi urainak más elképzelései vannak, és úgy tűnik, eltökéltek a forgatókönyv megvalósítására, amely szerint Oroszországnak meg kell támadnia Ukrajnát”, és ezért nyugati megtorlással kell szembenéznie – tette hozzá az orosz tisztviselő.

Zajcev az uszító intézkedések példájaként említette az olyan lépéseket, mint az egyes nyugati országok diplomáciai személyzetének evakuálása Ukrajnából, valamint a legutóbbi fegyverszállítmányok az országba. Eközben azok a tisztviselők, akik nyilvánosan megkérdőjelezik a narratívát, mint például Kay-Achim Schonbach volt német haditengerészeti parancsnok, vagy Zoran Milanovic horvát elnök, visszahatást és karrierjüket kockáztatják, ha megszólalnak – állította.

A diplomata felszólította a NATO-tagokat, hogy hagyjanak fel az Ukrajnára gyakorolt “romboló” befolyásukkal, és hagyják, hogy a kormány érdemi megoldást találjon a belpolitikai kérdésekre.

Ha a katonai tömörülés valóban érdekelt az európai katonai feszültségek enyhítésében, akkor ki kellene vonnia a jelenleg a kontinens keleti részén állomásozó erőiket, ahogy azt Oroszország javasolta – tette hozzá.

Forrás: Oroszhirek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató